Referendumurile privind anexarea la Rusia a regiunilor ocupate Lugansk, Donețk, vor avea loc în perioada 23 - 27 septembrie

  • 20 Septembrie 2022 15:10
Referendumurile privind anexarea la Rusia a regiunilor ocupate Lugansk, Donețk, vor avea loc în perioada 23 - 27 septembrie

Autoritățile separatiste din regiunile ocupate Lugansk, Donețk și Herson au anunțat marți referendumuri de aderare la Rusia. Cele două așa-zise republici populare din Donbas au și anunțat perioada de desfășurare a votului - între 23 și 27 septembrie. Declarațiile aparțin liderului separatiștilor pro-ruși din regiunea Donețk, Denis Pușilin, scrie ria.ru.

Sincronizarea între autoritățile separatiste proruse din aceste regiuni ucrainene este evidentă, iar declarațiile de sprijin venite de la lideri ruși precum Dmitri Medvedev, Serghei Lavrov și Viaceslav Volodin, președintele Dumei de stat nu sunt o surpriză.

Oficialii din părțile din Ucraina controlate de forțele rusești, inclusiv cele două regiuni separatiste din Donbas susținute de Moscova - Donețk și Lugansk (DPR și LPR) - au intensificat în această săptămână, într-o mișcare coordonată, pregătirile pentru referendumurile de aderare la Rusia despre care se discută de mult timp.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău