Referendumuri | Diaconescu: Un precedent periculos. „Dacă Ucraina se retrage, nu știi unde se va opri Rusia”

  • 28 Septembrie 2022 16:52
Referendumuri | Diaconescu: Un precedent periculos. „Dacă Ucraina se retrage, nu știi unde se va opri Rusia”

Așa cum toată lumea anticipa, simulacrul de referendumuri au avut rezultatul dorit de Moscova și deschid calea pentru anexarea la Rusia a teritoriilor Herson, Zaporijjia (Zaporoje), Donețk și Luhansk. ”În acest moment Vladimir Putin merge pe ideea de a vedea dacă nu cumva Occidentul clipește primul. Va genera această situație de anexare, de autodeterminare a regiunilor și va poziționa Ucraina ca fiind agresor. În acel moment va escalada, din punct de vedere al apărării naționale, amenințarea inclusiv cea nucleară”, este de părere Diaconescu, scrie defenseromania.ro.

Acesta atrage atenția asupra unui precedent extrem de periculos pentru ceea ce va însemna dreptul internațional de acum încolo.

Fostul ministru de externe lasă să se înțeleagă că folosirea forței va putea redeveni un instrument pe scena relațiilor internaționale, dacă Rusia va rămâne cu teritoriile deja ocupate

”Dacă Ucraina se retrage din această acțiune militară, în momentul ăla (devine o realitate că n.r. ) prin forță s-au cedat teritorii și niciodată nu știi unde se va opri (Rusia n.r.), cu un astfel de mental. 

Deci, ceea ce se gândește acum în anumite cancelarii, deși sună cinic, este un război înghețat pe anumiți parametri”, a precizat Cristian Diaconescu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău