Referendum anti-Chirtoacă | Unioniștii îndeamnă la boicot: „Dacă ești patriot, nu ieși la vot!”

  • 17 Noiembrie 2017 15:57
Referendum anti-Chirtoacă | Unioniștii îndeamnă la boicot: „Dacă ești patriot, nu ieși la vot!”

Membrii Asociației Obștești „UNIREA - ODIP” susțin că referendumul local din 19 noiembrie, privind demiterea primului general al Chișinăului, este o acțiune orientată spre a înăbuși suflarea românească și o campanie de manipulare a locuitorilor municipiului, care denigrează demnitatea națională.

Vineri, 17 noiembrie, într-o conferință de presă la IPN, reprezentanții asociației au îndemnat repetat locuitorii capitalei să nu iasă la vot. 

Radu Pâslari, coordonator Unirea - ODIP, a spus că duminică, 19 noiembrie, capitala va fi supusă unei încercări nedrepte. Referendumul organizat la inițiativa PSRM este o provocare care are menirea de a sugruma cea dea doua inimă românească, orașul Chișinău.

„Această încercare este adresată atât nouă, tinerei generații, cât și înaintașilor noștri. Noi, cei care avem conștiința națională trează, nu vom face jocul murdar al PSRM-ului care ne vrea rusificați”, a spus Radu Pâslari.

„Dacă ești patriot, nu ieși la vot!”, a subliniat coordonatorul Unirea - ODIP.

Ionel Ețcu, voluntar Unirea - ODIP, a spus că banii care au fost alocați pentru desfășurarea referendumului puteau fi utilizați pentru acțiuni de menire socială, în beneficiul chișinăuienilor. „Niciodată Chișinăul nu a fost pro rus, el a fost mereu pro unire, pro UE, și de asta cei de stânga vor să-l acapareze și să facă lumea să urască acele valori naționale românești și pe cele europene”, a declarat voluntarul. 

Rima Conovalov, voluntară, s-a adresat vorbitorilor de limba rusă, transmițându-le și lor mesajul că referendumul nu va rezolva problemele reale ale chișinăuienilor, iar Primăria riscă să fie politizată. 

La începutul lunii curente, Asociația Obștească „UNIREA - ODIP” și Mișcarea Unionistă „Sfatul Țării II” au mai îndemnat chișinăuienii să nu participe la referendumul local din 19 noiembrie pentru revocarea primarului general Dorin Chirtoacă. Cele două mișcări unioniste spun că referendumul anunțat este o acțiune a socialiștilor de „acaparare a Chișinăului” și de „vindere Federației Ruse”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău