Reeditarea prieteniei dintre Rusia și Serbia. Aleksandar Vucic a fost decorat de Vladimir Putin cu ordinul „Aleksandr Nevski”

  • 07 Ianuarie 2019 21:00
Reeditarea prieteniei dintre Rusia și Serbia. Aleksandar Vucic a fost decorat de Vladimir Putin cu ordinul „Aleksandr Nevski”

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, l-a decorat pe șeful statului sârb, Aleksandar Vucic, cu ordinul Aleksandr Nevski pentru contribuția sa majoră în dezvoltarea cooperării multilaterale cu Federația Rusă, a anunțat luni serviciul de presă al Kremlinului, citat de agenția de presă TASS.

„Șeful statului rus a semnat un decret privind decorarea președintelui (Serbiei) Aleksandar Vucic cu ordinul Aleksandr Nevski pentru contribuția sa personală majoră în dezvoltarea cooperării multilaterale cu Federația Rusă”, se menționează în comunicatul Kremlinului.

Președintele Serbiei este un oaspete frecvent la Moscova, remarcă în acest context presa rusă.

În octombrie, el a efectuat o vizită în capitala Rusiei pentru o întâlnire cu Vladimir Putin după escaladarea situației din Kosovo. Aleksandar Vucic a declarat presei după discuțiile cu liderul rus că l-a informat pe acesta 'până la cel mai mic detaliu cu privire la situația din Kosovo' și că ”este foarte mulțumit de această întâlnire”, amintește cotidianul rusesc Kommersant.

Kremlinul a anunțat anterior că președintele Vladimir Putin are programată pentru luna ianuarie o vizită de lucru în Serbia. La rândul său, Vucic anunțase că îl așteaptă pe șeful statului rus într-o vizită la Belgrad în data de 17 ianuarie, conform media sârbe.

În Serbia, președintele Aleksandar Vucic se confruntă în ultimele săptămâni cu o amplă mișcare de contestare, reproșându-i-se acte de corupție și modul autoritar de conducere pe fondul deteriorării situației politice și economice interne.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău