Redobândirea cetățeniei române | Noile reguli de acces în sediile ANC

  • 26 Octombrie 2021 11:40
Redobândirea cetățeniei române | Noile reguli de acces în sediile ANC

Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC) anunță noile reguli de acces în sediile ANC din București, precum și cele din teritoriu (birourile teritoriale din Iași, Galați și Suceava), pentru depunerea cererilor privind redobândirea cetățenia română.

Astfel, au fost dispuse următoarele măsuri, care se vor aplica pentru accesul petenților în sediul ANC din București pentru depunerea cererilor privind cetățenia română, depunerea jurământului de credință, susținerea interviului pentru acordarea cetățeniei române, ridicarea certificatelor de cetățenie pentru minori, pentru depunerea de cereri și comunicarea de informații la registratura ANC:

  1. Accesul persoanelor în incintele instituțiilor publice centrale este permis doar celor care fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
  2. În cazul persoanelor fizice provenite din state ale căror autorități nu emit certificate digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19 sau documente compatibile cu aceste certificate, dovada se face prin intermediul unui document, pe suport hârtie sau în format electronic, care să ateste vaccinareatestarea sau vindecarea de infecția cu virusul  SARS-CoV-2 (informațiile din aceste documente vor fi traduse în limba română sau vor fi trecute și în limba engleză).
  3. Dovada vaccinării va fi luată în considerare doar dacă a fost făcută cu unul din cele 4 vaccinuri autorizate în România, respectiv Comirnaty – PfizerModernaVaxzevria – AstraZeneca și Janssen – Johnson&Johnson.
  4. 4. De la aceste prevederi sunt exceptați avocații, fiind permis accesul acestora pentru exercitarea activităților prevăzute la art. 3 din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
38,85
Cer senin
Umiditate:14 %
Vint:0,51 m/s
Sat
31
Sun
31
Mon
32
Tue
33
Wed
32
Arhivă Radio Chișinău