Redenumirea Volkswagen se dovedește a fi o păcăleală de 1 aprilie

  • 01 Aprilie 2021 11:17
Redenumirea Volkswagen se dovedește a fi o păcăleală de 1 aprilie

Compania producătoare de mașini Volkswagen nu își va schimba numele în "Voltswagen" în Statele Unite, în ciuda afirmației sale anterioare, într-o declarație de presă.

Schimbarea de nume a fost de fapt o păcăleală de 1 aprilie, care a fost scursă către presă cu câteva zile mai devreme, din greșeală. Inițial, trebuia să marcheze trecerea companiei la vehicule electrice și a fost susținută de directorul american Scott Keogh. Marți, firma și-a schimbat numele chiar pe siteul web din SUA. Compania a negat speculațiile că ar fi vorba doar de o farsă, făcând ca presa să transmită știrea, incusiv BBC News.

În declarația de presă, Keogh afirma: "Chiar dacă schimbăm K-ul cu un T, nu vom schimba devotamentul firmei pentru a crea cele mai bune vehicule din clasa lor pentru șoferi și oameni de pretutindeni" "Această schimbare de nume reprezintă un salut către trecutul nostru, ca mașină a poporului și credința noastră fermă că viitorul nostru este în a fi mașina electrică a poporului". Grupul Volkswagen susține de mult timp obiectivele Acordului de la Paris și intenționează să devină neutră din punctul de vedere al carbonului până in 2050. VW s-a angajat de asemenea să vândă un milion de vehicule electrice până în 2050. Imaginea sa a fost însă afectată de scandalul emisiilor diesel din 2015. Firma a recunoscut că a instalat un software care putea să trișeze la testele de emisii la 11 milioane de vehicule diesel din întreaga lume. Ca rezultat, a plătit amenzi uriașe în Europa și SUA, iar doi angajați ai VW au fost condamnați la închisoare în Statele Unite.

Sursa: BBC/RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău