Rectorul Sergiu Cornea: Un amplu proiect în domeniul IT, plănuit la Universitatea de Stat din Cahul, va impulsiona activitatea în regiune (AUDIO)

  • 08 Iulie 2021 12:58
0%
00:00:00
00:00:00

Un centru informațional de proporții, ce-i va reuni pe cei pasionați de tehnologiile informaționale din Cahul și din întreaga regiune de sud, va fi creat la Universitatea de Stat "B.P. Hașdeu"din Cahul, în parteneriat cu Primăria localității și alte instituții, a menționat pentru Radio Chișinău rectorul universității, Sergiu Cornea. În opinia sa, acest proiect va contribui la digitalizarea procesului de învățământ și la dezvoltarea regiunii:

În prezent suntem preocupați de digitalizarea procesului de învățământ, fiindcă pandemia ne-a demonstrat necesitatea ca atât tinerii, cât și profesorii să aibă abilități din domeniul IT. În acest scop, în cadrul unui proiect amplu dedicat regiunii, Start-Up Sity Cahul, vrem să construim un centru de tehnologii informaționale în campusul universitar. În opinia noastră, acesta va fi un punct de atracție, sau un epicentru al celor pasionați de tehnologiile informaționale nu numai din Cahul, dar și din întreaga regiune de sud”, a menționat rectorul Universității.

Cu toate provocările și dificultățile din anul de studii ce s-a scurs, acesta s-a încheiat cu brio, constată Sergiu Cornea:

„Deficitul de comunicare dintre studenți și profesori, a fost una din cele mai grave probleme ale acestui an de învățământ. Ecranul calculatorului niciodată nu va înlocui comunicarea pe viu. Acesta a fost cel mai mare impediment. În rest, anul de studii s-a încheiat cu brio, suntem foarte bine asigurați. Avem condiții bune, inclusiv de cazare - universitatea are posibilitatea de a-i asigura cu cămin pe toți doritorii. Studenții beneficiază de asemenea de  două blocuri de studii foarte bine dotate”, a menționat Sergiu Cornea.

În prezent, eforturile instituției sunt îndreptate spre perioada de admitere, spre diversificarea ofertei educaționale destinate tinerilor absolvenți de licee, spune Sergiu Cornea:

„Campania de depunere a dosarelor la Universitate începe pe 19 iulie. Le propunem absolvenților programe pe diferite domenii - educație, pedagogie, științe sociale, domeniul economic, drept, administrație publică. La treapta a doua - programe de master, de asemenea din diverse ramuri.

Suntem o universitate regională și avem plusurile noastre - am reușit, în condițiile exodului actual de populație, să păstrăm un număr constant de studenți. Marea majoritatea a specialiștilor din diferite domenii ale economiei naționale, care activează în Cahul și în regiune, sunt absolvenți ai universității noastre”, a spus rectorul Universității din Cahul.

Universitatea "B.P. Hașdeu" din Cahul are diverse proiecte de  colaborare cu universități din România, Germania, Belarus, Ucraina, Turcia, etc.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău