Record Guinness - Cel mai mare mozaic din pahare de cafea, reprezentându-l pe Tutankhamon, realizat în Egipt

  • 29 Decembrie 2019 17:00
Record Guinness - Cel mai mare mozaic din pahare de cafea, reprezentându-l pe Tutankhamon, realizat în Egipt

Cel mai mare mozaic din lume realizat din pahare de cafea, care reproduce masca mortuară și chipul faraonului Tutankhamon, a fost inclus în Cartea Recordurilor Guinness în urma unei ceremonii organizate în aer liber, sâmbătă, în curtea Marelui Muzeu Egiptean (Grand Egyptian Museum - GEM), construit în proximitatea Marei Piramide din Giza, informează Xinhua, preluat de Agerpres.

"Mozaicul care reproduce masca faraonului Tutankhamon este realizat din 7.260 de pahare de cafea, un plus pentru GEM, a cărui inaugurare este așteptată de lumea întreagă la sfârșitul anului 2020", a declarat Mostafa Waziri, secretar-general al Consiliului Suprem pentru Antichități din Egipt.

Mozaicul a fost realizat de un grup de tineri egipteni.

Suprafața acestuia este de 60 de metri pătrați, mai mare decât precedentul record Guinness în materie, stabilit în 2012 de un mozaic similar realizat în Statele Unite și care a reprodus chipul legendarului cântăreț Elvis Presley. Mozaicul american a inclus 5.642 de pahare de cafea și avea o suprafață de 37,24 metri pătrați.

La evenimentul organizat sâmbătă în Egipt a asistat și directorul regional al Guinness World Records pentru Orientul Mijlociu și Africa de Nord, Talal Omar, care a confirmat noul record mondial prin prisma numărului de pahare folosite și al suprafeței totale a mozaicului.

Acțiunea a avut loc sub auspiciile Ministerului Egiptean pentru Turism și Antichități, o entitate creată din două ministere separate, care au funcționat independent până la o restructurare guvernamentală ce a avut loc la începutul lunii decembrie.

GEM va avea o suprafață totală de 500.000 de metri pătrați și va fi cel mai mare muzeu din lume care va expune artefacte provenite dintr-o singură civilizație. Marele Muzeu Egiptean va găzdui o colecție alcătuită din peste 100.000 de artefacte, dintre care 3.500 au aparținut faraonului Tutankhamon.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău