Record de tranzacții prin MPay în luna iunie

  • 12 Iulie 2020 17:17
Record de tranzacții prin MPay în luna iunie

Serviciul guvernamental de plăți electronice MPay a înregistrat în luna iunie peste 703 mii de tranzacții în sumă totală de peste 320 de milioane de lei. Aceasta constituie o asimilare-record la nivelul numărului de tranzacții procesate prin portal.

De la lansarea e-serviciului și până la finele lunii iunie, prin intermediul portalului MPay au fost procesate 17.57 milioane de tranzacții de plată, în sumă agregată de peste 10 miliarde de lei.

Zilnic prin MPay se procesează în medie peste șapte mii de  tranzacții cu o valoare zilnică a tranzacțiilor procesate de aproximativ patru milioane de lei.

**

Serviciul Guvernamental de Plăți Electronice MPay este serviciul guvernamental, de platformă, prin care cetățenii - persoanele fizice și juridice - pot achita serviciile publice cu orice instrument pe care îl preferă din multitudinea celor disponibile: card bancar, Internet banking, numerar. Portalul este operațional din septembrie 2013 și actualmente oferă  cetățenilor R. Moldova posibilitatea de a achita prin intermediul acestuia peste 500 servicii din sectoarele public și privat.

**

Sursa: e-gov.md

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:58 %
Vint:5,14 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău