Record de temperaturi, mâine, în România

  • 29 Iulie 2020 19:52
Record de temperaturi, mâine, în România

România ar putea avea mâine cea mai fierbinte zi de la începutul anului: se vor înregistra 39 de grade Celsius vor fi la umbră. Capitala și 21 de județe se vor afla, miercuri și joi, sub avertizare Cod galben de caniculă și disconfort termic, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie de la București.

DIGI24.ro. scrie că "foarte probabil că mâine se vor înregistra cele mai ridicate valori, în această vară, până în prezent. Până în momentul de față, cea mai ridicată temperatură pe care am înregistrat-o în această vară este de 36,3 grade, înregistrată în luna iunie. Privind la statistica valorilor din țara noastră, această valoare este adevărat că este mai ridicată decât ceea ce ar trebui să înregistrăm în mod normal, este o temperatură ce caracterizează o zi caniculară, dar este o temperatură foarte departe de zilele de vară în care în țară noastră, pe spații extinse în zonele de câmpie, se înregistrau peste 37 de grade.

Prin urmare, valorile termice pe care le apreciem a se înregistra mâine, în partea de sud a țării, respectiv temperaturi de peste 37 de grade, mergând poate până la 39 de grade, tenperatură înregistrată la umbră, la doi metri deasupra pământului, ar fi de maximum 39 de grade.

Aeste valori termice vor mai fi de interes și pe parcursul zilei de vineri, cel puțin pentru regiunile din sudul țării. (...)

La sfârșitul săptămânii, apreciem că aceste valori termice vor diminua că valoare, respectiv temperaturi care să nu mai atingă 35 de grade, dar este posibil ca pe parcursul săptămânii viitoare să mai vorbim despre zile în care pragul de caniculă, respectiv 35 de grade la umbră, să fie atins", a declarat Gabriela Băncilă, directorul ANM.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:58 %
Vint:5,14 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău