Record de infectări cu COVID-19 în Suedia. Cel mai mare număr de cazuri de la începutul pandemiei

  • 28 Octombrie 2020 18:30
Record de infectări cu COVID-19 în Suedia. Cel mai mare număr de cazuri de la începutul pandemiei

Suedia, țara care a atras atenția întregii lumi din felul în care a ales să trateze pandemia de coronavirus, a înregistrat un record în ceea ce privește numărul de cazuri de Covid-19, preluat de Digi24.ro

În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 1.980 de noi infectări cu coronavirus în Suedia, cel mai mare număr raportat de la începutul pandemiei și până în prezent, conform Agenției Suedeze de Sănătate, citată de Mediafax

Suedia, singura țară care nu a implementat blocaje împotriva pandemiei are o rată de deces pe cap de locuitor mult mai mare decât vecinii din nord, dar mai mică decât cea a unor țări europene, precum Spania și Anglia.

Suedia a anunțat recent că recomandă bătrânilor să nu mai stea în izolare

Suedia a recomandat bătrânilor să nu mai rămână izolați. Autoritățile de la Stockholm susțin că ratele de infectare cu coronavirus sunt mai reduse decât în primăvară, iar impactul izolării asupra sănătății mintale a celor vârstnici este unul negativ. 

”Agenția de sănătate publică a decis că persoanele vârstnice și cele din grupele speciale de risc vor fi supuse acelorași recomandări ca și restul populației”, declara ministrul sănătății din Suedia, Lena Hallengren.

Țara scandinavă a ales o abordare diferită față de majoritatea statelor europene în lupta cu pandemia, mizând pe conformarea voluntară a cetățenilor față de distanțarea socială, chiar dacă a izolat căminele după ce printre rezidenți s-au înregistrat numeroase decese.

Per total, mortalitatea de COVID-19 a fost de multe ori mai mare în Suedia decât în țările vecine nordice, dar mai scăzută decât în unele state care au adoptat măsuri mai restrictive, precum Spania și Marea Britanie.

Sursa:Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău