Record de audiență pentru ''Game of Thrones'' - 17,4 milioane de americani au urmărit debutul sezonului final

  • 16 Aprilie 2019 09:43
Record de audiență pentru ''Game of Thrones'' - 17,4 milioane de americani au urmărit debutul sezonului final

Aproximativ 17,4 milioane de americani au urmărit primul episod din sezonul final al serialului ''Game of Thrones'', un record de audiență pentru saga medievală, a anunțat luni postul de televiziune HBO, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Conform HBO, audiențele înregistrate duminică de postul de televiziune american împreună cu numărul celor care au urmărit serialul pe aplicațiile HBO GO și HBO NOW au depășit recordul precedent de telespectatori, respectiv 16,9 milioane, înregistrat în timpul ultimului episod al celui de-al șaptelea sezon, difuzat în urmă cu doi ani.

Pe rețelele de socializare, premiera de duminică a fost, de asemenea, cel mai discutat pe Twitter episod din istoria serialului, cu peste 5 milioane de mesaje și 11 milioane de menționări pe durata weekendului, a precizat HBO într-un comunicat.

Primele zece subiecte cele mai discutate pe Twitter duminică seară se refereau la primul episod din sezonul final al ''Game of Thrones''.

Saga, care spune povestea mai multor familii rivale din ținutul ficțional Westeros, a fost lansată în 2007 și a devenit cea mai de succes producție a canalului HBO.

Sezonul al șaptelea a înregistrat o audiență medie de 32,8 milioane de telespectatori americani pentru fiecare episod după ce au fost contabilizate și persoanele care au urmărit la o dată ulterioară, iar HBO a declarat că se așteaptă ca audiența sezonului 8 să ''crească considerabil''.

''Game of Thrones'' poate fi urmărit în peste 150 de țări, dar, potrivit HBO, datele de audiențe nu sunt ușor de centralizat în multe dintre aceste state, iar o cifră globală de audiență este imposibil de calculat.

Detaliile sezonului final au fost un secret bine păzit, făcând să crească nerăbdarea telespectatorilor.

Cea mai discutată secvență pe Twitter din episodul de duminică a fost cea în care popularul personaj Jon Snow (interpretat de Kit Harington) află cine sunt părinții săi adevărați și faptul că Daenerys Targaryen (Emilia Clarke), cea pentru care nutrește sentimente romantice, este de fapt mătușa sa.

În ciuda numărului mare de admiratori, ''Game of Thrones'' este departe de a fi cea mai urmărită producție de televiziune în SUA. Gala anuală Super Bowl din Liga Națională de Fotbal atrage circa 100 de milioane de telespectatori, iar decernarea premiilor Oscar din februarie a fost urmărită, la televizor, de 29,6 milioane de americani.

Ultimul episod din ''Game of Thrones'' va fi difuzat pe 19 mai în SUA.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău