Record. China a testat 3 milioane de oameni dintr-un singur oraș, în doar două zile

  • 14 Octombrie 2020 07:52

China a doborât un nou record cu trei milioane de oameni testați de coronavirus în doar două zile. Campania rapidă de testare în masă a populației a fost organizată după ce au fost descoperite 12 cazuri de infectare cu Covid-19.

Trei milioane de probe au fost prelevate în doar două zile de la locuitori ai aceluiași oraș, În Quingdao, o metropolă din estul Chinei, a fost organizată o campanie rapidă de testare în masă a celor 9 milioane de rezidenți ai săi după descoperirea unui mini-focar de coronavirus, au anunțat marți autoritățile locale, citate de AFP.

În acest oraș portuar, în care este fabricată berea Tsingtao, cozi impresionante de persoane care doreau să se testeze s-au format pe străzi. Primăria locală nu vrea să-și asume niciun risc după ce trei cazuri pozitive au fost descoperite weekendul trecut, scrie Agerpres.

China a organizat campania de testare în masă a 3 milioane de oameni în 48 de ore

Într-o perioadă în care multe țări întâmpină dificultăți în organizarea unor campanii de testare pe scară largă, personalul medical din Qingdao, purtând combinezoane integrale de protecție, a instalat cu mare rapiditate mai multe corturi medicale în toate zonele orașului.

Locuitorii au fost informați în legătură cu cele mai apropiate centre de testare în raport cu domiciliile lor de către reprezentanții autorităților locale de sector, care sunt responsabile și cu organizarea sosirii rezidenților în diverse spații de testare.

"Până marți, 13 octombrie, la ora locală 08:00 (24:00 GMT), municipalitatea a prelevat deja 3.078.528 de eșantioane", a anunțat Comisia municipală pentru sănătate.

"Un număr total de 1.107.883 de rezultate au fost deja obținute până în prezent și niciun nou caz pozitiv nu a fost descoperit", a adăugat aceeași comisie municipală într-un comunicat.

Autoritățile din Qingdao au lansat duminică o campanie ce vizează recoltarea de probe medicale într-un interval de cinci zile de la toți cei 9,4 milioane de locuitori, după apariția a trei cazuri pozitive în aceeași zi într-un spital.  Totuși, autoritățile locale vor avea nevoie de un interval de timp puțin mai mare pentru a obține toate rezultatele acestor teste. Autoritățile din China au dezvăluit ca intenționează să-i testeze pe toți cei nouă milioane de oameni din Qingdao.

Măsura testării în masă, luată după apariția unui mini-focar de Covid-19

După apariția mini-focarului de COVID-19 în orașul balnear chinezesc, care organizează în fiecare vară un foarte popular Festival al Berii, 12 cazuri au fost în total recenzate pe plan local (șase bolnavi și șase persoane asimptomatice), potrivit Comisiei municipale pentru sănătate.

China, țara în care virusul SARS-CoV-2 a fost descoperit în decembrie 2019, afirmă că a reușit în mare parte să controleze epidemia de COVID-19 pe teritoriul său. Autoritățile chineze anunță doar câteva cazuri noi de persoane bolnave în fiecare zi, din care majoritatea sunt persoane care s-au întors din călătorii în străinătate.

Sursa:Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău