Record absolut realizat de Simona Halep! Nicio jucătoare din WTA n-a mai reușit așa ceva

  • 15 Februarie 2019 12:19
Record absolut realizat de Simona Halep! Nicio jucătoare din WTA n-a mai reușit așa ceva

Sportiva din Constanța, care a revenit pe locul 2 WTA, după victoria contra Juliei Goerges, scor 7-6, 7-6, din sferturile de finală ale turneului de la Doha, a dobândit un record absolut în clasamentul mondial.

Simona este singura jucătoare din WTA care nu a ieșit niciodată din Top 10 în ultimii 5 ani, ajungând la 262 de săptămâni consecutive, depășind jucătoare precum Victoria Azarenka, Agnieszka Radwanska sau Jelena Jankovic. Cea mai bună serie a Simonei a fost absolut aceea în care a fost numărul 1 mondial, timp de 64 de săptămâni, fiind deja clasată în top 10 mondial all time.

De asemenea, campioana a mai bifat 119 săptămâni în top 2, 177 de săptămâni în primele 3 și 246 de săptămâni în top 5!

Revenind la semifinala de la Doha, fostul lider WTA o va întâlni pentru a opta oară pe ucraineanca Svitolina, iar mentalul va fi decisiv. ”Suntem amândouă puternice pe picioare. Alergăm bine și lovim mingea destul de bine. Suntem în top și cred că toate suntem la un nivel înalt așa că mentalul cred că va face diferența”, a mai spus Halep.

Simona Halep are palmares negativ cu Elina Svitolina. Ucraineanca e în avantaj, 4-2, ea câștigând de două ori trofeul la Roma, după finale cu românca de 27 de ani. Totuși, ”Simo” își aduce aminte cu plăcere de victoria (3-6, 7-6, 6-0) din sferturile de la Roland Garros 2017.

”Eu îmi amintesc meciul de la Roland Garros, atunci când am câștigat. Va fi un meci greu, evident, o provocare. Nu am jucat cum mi-am dorit în anumite partide împotriva ei. Mâine am șansa să schimb acest lucru și să ies de pe teren fără regret. O să lupt și o să încerc să câștig”, a spus Simona Halep, în exclusivitate pentru Digi Sport.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău