RECORD absolut pentru o dronă americană

  • 16 Iulie 2015 09:16
RECORD absolut pentru o dronă americană

Recordul de durată a zborului pentru o dronă aparține unei drone experimentale americane care a rămas mai mult de trei zile în aer, transmite Agerpres.

Prototipul Orion - o dronă de altitudine medie și rezistență îndelungată (MALE) de genul actualelor Predator și Reaper, utilizate de armata americană - a zburat exact 80 de ore, 2 minute și 52 de secunde, potrivit datelor furnizate de FAI.

Zborul a avut loc în decembrie, deasupra Californiei. Patru piloți s-au succedat la comenzile aparatului cu elice, conceput pentru a transporta o încărcătură utilă (camere, armament ș.a.) în greutate de peste o tonă.

Recordul precedent pentru o dronă de această categorie era de 30 de ore și aparținea unei drone Global Hawk realizate de Northrop Grumman.

Orion a fost construit în cadrul unui program experimental al US Air Force pentru a răspunde necesităților în domeniul informațiilor și al supravegherii.

Constructorul său, Aurora Flight Sciences, dorește să-l poată construi în serie pentru aviația militară americană, a indicat într-un comunicat președintele societății, John Langford.

Durata lungă de zbor îi permite să îndeplinească 'exact ceea ce combatantul american îi cere: o supraveghere constantă a inamicului', a subliniat el.

Recordul absolut de durată a zborului pentru o dronă aparține unui mic avion solar fără pilot de câteva zeci de kilograme, construit de Airbus, Qinetiq Zephyr, care a realizat un zbor de 336 de ore (14 zile) în 2010.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău