Record absolut de cazuri noi de infecție cu COVID-19 în Italia. Ministrul Sănătății cere lockdown

  • 01 Noiembrie 2020 15:39
Record absolut de cazuri noi de infecție cu COVID-19 în Italia. Ministrul Sănătății cere lockdown

Noile date din Italia privind infecțiile cu COVID-19 sunt „îngrozitoare”, iar ministrul italian al Sănătății a spus că autoritățile mai au la dispoziție doar două zile pentru a aproba restricții mai severe și să instituie un lockdown pentru a opri răspândirea virusului, informează Agerpres.

Italia a înregistrat duminică aproape 32.000 de noi contaminări, cel mai mare număr zilnic de la declanșarea pandemiei, și circa 300 de noi decese cauzate de COVID-19.

În total, numărul de persoane care au murit de COVID-19 în Italia a ajuns la 38.618.

„Avem 48 de ore pentru a încerca să aprobăm o nouă înăsprire a restricțiilor, este vorba de prea mulți oameni, victime ale noului coronavirus”, a spus ministrul Roberto Speranza, citat de Corriere della Sera.

Un nou lockdown pare a fi singura opțiune pentru a reduce numărul de contaminări și decese, a spus ministrul, însă există încă îndoieli în legătură cu modul în care ar trebui gestionate școlile și îmbunătățite condițiile din transportul public.

Săptămâna trecută, guvernul italian condus de premierul Giuseppe Conte a impus restricții în domeniul afacerilor, ordonând ca restaurantele și barurile să nu mai primească clienți după orele 18:00 și închiderea totală a sălilor de fitness, de cinema și a teatrelor, în încercarea de a stăvili această resurgență accelerată a coronavirusului.

Numeroase orașe și regiuni, inclusiv Lombardia, cea mai afectată de pandemie, au interzis de asemenea circulația locală pe timpul nopții.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău