Reconfigurarea majoră a conducerii armatei ucrainene continuă. Zelenski a făcut alte cinci numiri importante

  • 11 Februarie 10:48
Reconfigurarea majoră a conducerii armatei ucrainene continuă. Zelenski a făcut alte cinci numiri importante

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat sâmbătă, 11 februareie, că a făcut încă cinci numiri militare de rang înalt, completând echipa de la vârful armatei după ce l-a numit săptămâna aceasta pe generalul-colonel Oleksandr Sîrski în funcția de comandant al forțelor armate.

În discursul său video de sâmbătă seara, Zelenski a declarat că și-a petrecut ziua întâlnindu-se cu conducerea militară și cu guvernul. „Continuăm să repornim echipa de comandă și control din cadrul forțelor de apărare. Acum, oameni care sunt cunoscuți bine în armată și care știu de ce are nevoie armata își asumă noi responsabilități. Sunt comandanți de luptă din acest război, a căror experiență va fi utilă la nivelul întregii armate”, a anunțat Zelenski, potrivit Digi24.ro

Astfel, ca adjuncți ai comandantului-șef Oleksandr Sîrski au fost numiți colonelul Vadim Suharevski, al cărui domeniu de expertiză sunt dronele, și colonelul Andrii Lebedenko, specialist în inovare și tehnologie militară.

Zelenski a mai spus că a aprobat numirea a trei generali de brigadă ca adjuncți ai șefului Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei - Volodimir Horbatiuk, care va conduce operațiunile și managementul, Oleksi Șevcenko, responsabil de logistică, și Mihailo Drapati pe probleme de instruire.

„Toată experiența reală a comandanților de luptă, a brigăzilor de luptă și a unităților noastre, care au construit un sistem de înaltă calitate de pregătire a soldaților și de evaluare și analiză a operațiunilor de luptă, trebuie să fie pusă în aplicare pentru succesul Forțelor de Apărare ucrainene”, a punctat Zelenski.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
18
Sat
15
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău