Recompensă de un milion de dolari pentru capturarea unui fiu al lui Osama Bin Laden, oferită de SUA

  • 01 Martie 2019 09:30
Recompensă de un milion de dolari pentru capturarea unui fiu al lui Osama Bin Laden, oferită de SUA

Administrația de la Washington a anunțat că va oferi o recompensă de până la un milion de dolari pentru informații care duc la capturarea lui Hamza Bin Laden, fiul fostului lider Al-Qaida Osama Bin Laden, relatează BBC, potrivit Mediafax.

Hamza Bin Laden este considerat unul dintre liderii principali ai grupării teroriste Al-Qaida. În ultimii ani, acesta a făcut publice mai multe înregistrări prin care le cere militanților să comită atentate pe teritoriul Statelor Unite, pentru a răzbuna moartea tatălui său.

Osama Bin Laden a fost ucis în anul 2011, în Pakistan, de către Forțele Speciale americane. Osama Bin Laden este considerat responsabil pentru atentatul din Statele Unite din septembrie 2001, în urma căruia au murit peste 3.000 de persoane.

Fiul lui Osama Bin Laden s-a căsătorit cu fiica lui Mohammed Atta, persoana care a deturnat una dintre cele patru aeronave folosite în atentatul din 2001 și a redirecționat-o spre unul dintre turnurile World Trade Center din New York.

Hamza Bin Laden, în vârstă de aproximativ 30 de ani, a fost trecut în mod oficial pe lista de teroriști internaționali a Statelor Unite în urmă cu doi ani.

Conform unor scrisori obținute de Statele Unite în urma uciderii lui Bin Laden, acesta îl pregătea pe Hamza să preia conducerea rețelei teroriste Al-Qaida. 

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău