Recomandările salvatorilor în condițiile Codului galben de caniculă

  • 28 Iunie 2022 10:41
Recomandările salvatorilor în condițiile Codului galben de caniculă

Conform datelor Serviciul Hidrometeorologic de Stat, în intervalul 28.06 - 30.06.2022 pe arii extinse, temperatura maximă a aerului va atinge valori cuprinse între +33...+35 oC.

În acest context Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndemnă oamenii să respecte cu strictețe regulile de apărare împotriva incendiilor. 

Pompierii recomandă persoanelor să se abțină de la utilizarea focului deschis pe suprafețe deschise în special în preajma lanurilor cu grâne, spații forestiere și locuri de agrement. 

În condiții de temperaturi ridicate și umiditate redusă orice scânteie scăpată de sub control poate provoca incendii de proporții. Mai mult, o atenție separată este acordată scăldatului în locuri neautorizate. Oamenii sunt rugați să evite intrarea în apele bazinelor acvatice neamenajate și nedotate cu stații de salvare. 

Totodată consumul băuturilor alcoolice în preajma lacurilor și râurilor poate provoca tragedii, în special în cazurile în care oamenii care au consumat, se aventurează să intre în iazuri. 

O atenție specială este necesară minorilor. În preajma bazinelor acvatice,  aceștia trebuie strict monitorizați pentru a evita producerea accidentelor pe apă cu implicarea celor mici.

În situații de risc oamenii sunt îndemnați să apeleze neîntârziat Serviciul 112.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău