Recomandările pompierilor și salvatorilor pentru noaptea dintre ani

  • 31 Decembrie 2022 13:58
Recomandările pompierilor și salvatorilor pentru noaptea dintre ani

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență vor fi la datorie în noaptea dintre ani. Salvatorii și pompierii vor activa în regim de 24 de ore pentru misiuni de salvare, dar și acțiuni de prevenire a situațiilor excepționale, transmite IPN.

De Revelion, peste 470 de angajați IGSU cu 150 de unități de tehnică vor fi gata să intervină în situații de risc. Specialiștii îndemnă oamenii să respecte cu strictețe regulile antiincendiare în special cele care țin de utilizarea surselor de încălzire și exploatarea instalațiilor alimentate cu gaze naturale. Pompierii roagă cetățenii să nu supraîncălzească sobele și să stingă focul pe parcursul nopții.

Persoanele care folosesc aparate electrice de încălzit trebuie să fie atente pentru a evitarea intoxicațiile cu monoxid de carbon. Salvatorii atenționează asupra pericolului instalațiilor defecte sau neautorizate.

Pompierii îndeamnă cetățenii să fie prudenți la instalarea și poziționarea bradului pentru a evita producerea unui incendiu. Astfel, acesta nu trebuie să atingă caloriferele, instalații electrice și cele de încălzit. Decorațiunile electrice defecte pot duce la izbucnirea arderii, de aceea este strict interzis aprinderea lumânărilor pe brad, iar luminițele și ghirlandele electrice trebuie să fie stinse pe timp de noapte.

IGSU recomandă părințior să monitorizeze strict copiii și să nu le permită aflarea în preajma râurilor și bazinelor acvatice. Dacă se pomenesc în situații de risc, oamenii sunt îndemnați să sune de urgență Serviciul 112.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău