Recomandările pompierilor pentru cetățeni în noaptea de Revelion

  • 31 Decembrie 2018 12:59
Recomandările pompierilor pentru cetățeni în noaptea de Revelion

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență recomandă cetățenilor să fie prudenți în procesul de utilizare a focurilor de artificii, a petardelor, dar și a luminițelor de brad în noaptea de Revelion, comunică MOLDPRES.

Ofițerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), Liliana Pușcașu, a menționat că cetățenii trebuie să fie atenți mai ales la amplasarea bradului și a decorațiunilor. El trebui aranjat cât mai departe de sursele de foc cum ar fi soba și căminele. Totodată, în noaptea de Revelion, nu trebuie lăsate ferestrele deschise, deoarece în locuință pot ajunge întâmplător petarde sau rămășițe a focurilor de artificii.

De asemenea, este necesar ca oamenii să respecte cu strictețe regulile antiincendiare și în special să mențină libere căile de evacuare, și să nu blocheze cu mașini parcate căile de acces a autospecialelor de intervenție.

Conducerea IGSU a anunțat anterior că peste 500 de salvatori și pompieri dar și 150 de autospeciale vor asigura securitatea antiincendiară în timpul sărbătorilor de iarnă.

Potrivit datelor IGSU, de la începutul anului 2018, în Republica Moldova au avut loc 1650 de incendii. În urma acestora au decedat 120 persoane, inclusiv șase copii. 

Sursa: Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău