Recomandările Poliției, în contextul organizării protestului fermierilor în centrul Capitalei

  • 16 Decembrie 2020 11:08
Recomandările Poliției, în contextul organizării protestului fermierilor în centrul Capitalei

În legătură cu protestul care va avea loc astăzi, 16 decembrie, în centrul capitalei, Poliția anunță că va fi la datorie pentru a asigura ordinea publică, circulația rutieră, precum și va monitoriza regulile de prevenire a infectării cu virusul COVID-19.

„Urmare a unor declarații publice de a protesta agresiv, Poliția îndeamnă toți participanții la protest să-și exercite dreptul la libera exprimare pe cale pașnică, să se conformeze indicațiilor oamenilor legii, restricțiilor impuse de autorități, să nu vină cu mesaje care instigă la agresiune,  violență sau alt gen de acțiuni periculoase pentru siguranța cetățenilor”, se menționează în comunicatul Inspectoratului General de Poliție. 

Oamenii legii solicită atât participanților la proteste, cât și tuturor cetățenilor să manifeste înțelegere față de măsurile de ordine și siguranță publică, să respecte Legea și indicațiile forțelor de ordine pentru ca acțiunile să se desfășoare în condiții optime.

„Poliția nu are scopul de îngrădire a dreptului cetățenilor la exprimare,  dar acesta urmează a fi asumat responsabil, fără a fi încălcate drepturile și libertățile altor persoane”, se mai afirmă în comunicat. 

Potrivit legislației sunt interzise întrunirile prin care se urmărește:

- îndemnarea la război de agresiune, la ură națională, rasială, etnică sau religioasă;

- incitarea la discriminare sau violență publică;

- subminarea securității naționale sau a integrității teritoriale a țării, săvârșirea infracțiunilor, încălcarea ordinii publice sau organizarea tulburărilor în masă, încălcarea moralității publice, a drepturilor și a libertăților altor persoane ori punerea în pericol a vieții sau a sănătății acestora.

De asemenea, pentru a evita răspândirea virusului COVID-19, precum și pentru a nu pune în pericol sănătatea și siguranța persoanelor din comunitate, Poliția  îndeamnă participanții la protest să respecte  distanța  socială și  echiparea corespunzătoare  cu măști.

Menționăm că fermierii continuă și astăzi acțiunea de protest în centrul Capitalei, fiind nemulțumiți de amânarea majorării TVA, precum și de sumele alocate de Guvern în vederea acoperirii pierderilor suferite în urma secetei. 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
26,07
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:1,54 m/s
Mon
25
Tue
26
Wed
28
Thu
27
Fri
25

Curs oficial BNM 26 Iulie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.2647 -0.0370
USD 18.0769 0.0131
RON 4.3206 -0.0059
UAH 0.6685 0.0039
RUB 0.2457 0.0010
Arhivă Radio Chișinău