Recomandările Maiei Sandu la ședința CSS | Introducerea interdicției temporare la exportul grânelor și organizarea unui audit al obiectelor de patrimoniu al R. Moldova din Ucraina

  • 30 Martie 2021 18:28
Recomandările Maiei Sandu la ședința CSS | Introducerea interdicției temporare la exportul grânelor și organizarea unui audit al obiectelor de patrimoniu al R. Moldova din Ucraina

Președinta Maia Sandu a recomandat guvernului să introducă o interdicție temporară la exportul grânelor. Decizia a fost anunțată după ședința Consiliului Suprem de Securitate, după ce în spațiul public au apărut informații că Agenția de Rezerve Materiale a decis să vândă o parte din grâul care urma să fie înnoit.

De asemenea, va fi inițiată o anchetă pentru a investiga aceste acțiuni ale angajaților Agenției de Rezerve Materiale. Maia Sandu a spus că urmează să se ia măsuri pentru a nu permite creșterea prețurilor la pâine.

În spațiul public au apărut mai multe informații despre faptul că se exportă grâul din rezervele de stat.

În replică, Agenția Rezerve Materiale dezminte informațiile și susține că a fost autorizată să elibereze din rezervele materiale de stat, în vederea împrospătării cu decalaj în timp, 16855,916 tone de grâu alimentar (roada anului 2016) agenților economici, în bază de contract, cu prezentarea unei garanții bancare sau financiare.

Tot astăzi, la ședința CSS, a fost recomandat ca Guvernul să angajeze o companie care să facă auditul financiar, juridic, pentru fiecare obiect de patrimoniu al Republicii Moldova de pe teritoriul Ucrainei și să prezinte un raport în acest sens până la 15 aprilie.

La aceeași ședință, Maia Sandu a recomandat Serviciului vamal și Poliției de Frontieră să intensifice controlul unităților de transport la capitolul droguri și să creeze un grup de luptă cu contrabanda de orice tip.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău