Recomandări post-criză COVID-19 pentru protecția șoferilor de taxi și a pasagerilor (Sănătate info)

  • 11 Iunie 2020 14:44
Recomandări post-criză COVID-19 pentru protecția șoferilor de taxi și a pasagerilor (Sănătate info)

Odată cu adaptarea măsurilor antiepidemice în R.Moldova, dar și cu încălzirea vremii, circulația oamenilor s-a intensificat. Mulți dintre cei care vor să evite transportul public în comun, aleg drept alternativă deplasarea cu taxiul.

Pentru se proteja, atât șoferii de taxi, cât și pasagerii Sănătateinfo.md a publicat un ghid,  elaborat de BG Verkehr, una dintre cele mai mari companii de logistică și telecomunicații din Germania, care cuprinde o serie de măsuri menite să-i ferească și pe unii, și pe alții de infectarea cu COVID-19.

Astfel, geamurile și foliile de protecție nu oferă șoferilor o protecție sigură împotriva transmiterii virusului prin aerosoli (părți lichide fine din aer). Reduc însă, ca protecție împotriva salivei și strănutului, riscul unei infectări prin picături, care este considerată calea principală de transmitere a infecției cu coronanvirusuri. Totuși, nu înlocuiesc nevoia de a păstra o distanță cât mai mare față de pasageri.

Pentru aceasta, diferiți furnizori, dar și inventatori au dezvoltat un număr mare de soluții. Pe lângă produse aparent deja perfectate, există pe piață și câteva soluții, care au mai degrabă intenții bune, decât să fie bine făcute.

De ce trebuie să țină cont prestatorii de servicii de taxi, aflați din materialul publicat pe sănătateinfo.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău