Recomandări ale Ministerului Afacerilor Externe de la București pentru cetățenii români care călătoresc în Grecia sau Bulgaria. Oamenii sunt îndemnați să respecte instrucțiunile autorităților și să se informeze

  • 26 Iulie 2023 12:27
Recomandări ale Ministerului Afacerilor Externe de la București  pentru cetățenii români care călătoresc în Grecia sau Bulgaria. Oamenii sunt îndemnați să respecte instrucțiunile autorităților și să se informeze

Avertisment pentru românii care vor să meargă în Grecia. Întreg teritoriul țării se află sub risc maxim de producere a incendiilor din cauza caniculei. Ministerul Afacerilor Externe îi sfătuiește pe românii care se află deja în Grecia sau urmează să ajungă acolo să evite regiunile periculoase. Iar dacă sunt prinși într-o zonă de risc, să respecte instrucțiunile autorităților locale. Avertizarea este valabilă până joi, inclusiv.

Atenționarea de călătorie în Grecia vizează menținerea codului roșu de caniculă și pericolul major de incendii. Pentru ziua de astăzi, starea de alertă - categoria de risc cinci, nivel extrem de incendiu - se menține pentru regiunea Attica, Grecia centrală, peninsula Peloponez, regiunea Achaia, Tesalia și Macedonia centrală, a transmis purtătorul de cuvânt al MAE, scrie stirile.tvr.

În privința riscului de incendiu foarte ridicat, acesta se menține pentru insula Creta, peninsula Peloponez, Arhipelagul Insulelor Ionice, Grecia de Vest, regiunea Tesalia, Macedonia centrală.

MAE a transmis o serie de recomandări pentru cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Elenă.

“În primul rând, am recomandat cetățenilor români să se informeze înainte de începerea călătoriei în legătură cu situația existentă și să evite deplasarea în zonele în care există focare de incendii în desfășurare sau în risc iminent de producere a acestora”, a spus Radu Filip.

De asemenea, cetățenilor români care se află într-o zonă în care se manifestă un incediu le este recomandat să respecte cu strictețe instrucțiunile autorităților locale și să urmărească sursele oficiale de informare publică.

Purtătorul de cuvânt al MAE reamintește că legislația elenă interzice sau sancționează drastic orice activitate în aer liber care poate produce scântei sau foc și poate genera apariția unui incendiu.

Totodată, MAE recomandă turiștilor să respecte instrucțiunile autorităților, precum și accesarea link-urilor utile de la Serviciul de pompieri și protecție civilă. Informațiile pot fi accesate pe site-ul MAE.

Atenționarea de călătorie în Bulgaria vizează coduri roșu și portocaliu de vreme nefavorabilă și restricții de circulație.

Cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Bulgaria, în perioada 26 - 27 iulie, trebuie să știe că întregul teritoriu va fi afectat de caniculă și reprize scurte de ploaie, furtuni și căderi de grindină.

“Îndemnăm toți cetățenii români care intenționează să se deplaseze în perioada următoare spre Grecia sau Bulgaria să urmărească atenționările noastre de călătorie și să se informeze pe site-urile puse la dispoziție cu privire la starea drumurilor, cu privire la avertizări în zonele pe care aceștia le vizează”, a transmis purtătorul de cuvânt al MAE, Radu Filip.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:2,57 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău