Recomandarea Ambasadei României pentru alegătorii cu cetățenie română din R.Moldova, în contextul alegerilor legislative de peste Prut

  • 31 Iulie 17:33
Recomandarea Ambasadei României pentru alegătorii cu cetățenie română din R.Moldova, în contextul alegerilor legislative de peste Prut

Ambasada României în Republica Moldova reiterează faptul că în această toamnă sunt planificate alegeri pentru Camera Deputaților și Senatul Parlamentului României. În contextul incertitudinilor legate de durata și efectele pandemiei COVID-19, Ambasada României recomandă alegătorilor români din Republica Moldova înscrierea ca alegător prin corespondență. „În acest fel, alegeți să vă protejați, atât personal cât și pe ceilalți, și să eliminați orice risc de infectare!”, se arată într-un comunicat al Ambasadei.

Ambasada României reamintește persoanelor care doresc să-și exercite dreptul de vot în cadrul alegerilor parlamentare 2020 din România că se pot înregistra pe platforma www.votstrainatate.ro gestionată de Autoritatea Electorală Permanentă, pentru a vota prin corespondență sau pentru a vota la o secție de votare în străinătate.

De asemenea, reprezentanța diploatcă de la București precizează că pentru înregistrarea ca alegător prin corespondență sunt necesare următoarele acte, conform Anexei la OMAE nr.1627 din 26.08.2019:

Pentru cetățenii români aflați temporar în Republica Moldova:
 Copia scanată a actului de identitate, care să fie valabil în ziua completării
formularului;
 copie scanată sau o fotografie a documentului care dovedește dreptul de ședere în
Republica Moldova, eliberat de autoritățile locale – permis de ședere temporară.
Pentru cetățenii români deținători și a cetățeniei Republicii Moldova
 Copia scanată a actului de identitate, care să fie valabil în ziua completării
formularului;
 copie scanată sau fotografie după un document de identitate eliberat de
autoritățile Republicii Moldova.

„Cererile pentru votul prin corespondență pot fi trimise până la data expirării a cel mult 15 zile de la data începerii perioadei electorale. Urmează ca data exactă a organizării scrutinului să fie decisă de autoritățile din România în perioada următoare.
Pentru informații suplimentare, Ministerul Afacerilor Externe a pus la dispoziție o secțiune specială: http://www.mae.ro/node/52162.

Alte aspecte privind organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare vor fi comunicate în perioada următoare, ținând cont atât de evoluția situației generate de pandemia Covid-19, cât și de eventualele modificări și completări ale cadrului normativ în materie electorală”, mai precizează Ambasada României la Chișinău. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
11
Nori împrăștiați
Umiditate:87 %
Vint:0,72 m/s
Fri
12
Sat
8
Sun
9
Mon
10
Tue
10

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău