Rechemarea lui Dumitru Braghiș din funcția de ambasador în Rusia a fost neașteptată pentru Moscova

  • 01 Martie 2017 21:01
Rechemarea lui Dumitru Braghiș din funcția de ambasador în Rusia a fost neașteptată pentru Moscova

Rechemarea lui Dumitru Braghiș din funcția de ambasador al Republicii Moldova la Moscova a fost neașteptată pentru Ministerul de Externe al Rusiei. Declarația a fost făcută de viceministrul rus de Externe, Grigori Karasin, care este și unul dintre responsabilii Kremlinului la negocierile în problema reglementării conflictului din Transnistria.

„Această veste este oarecum neașteptată. Despre motivele ei trebuie întrebat la Chișinău”, a declarat Grigori Karasin pentru agenția TASS.

„El (Dumitru Braghș – n.red.) a participat la toate negocierile, era prezent la toate ședințele comisiei interguvernamentale, noi am colaborat activ prin intermediul ministerelor noastre de Externe. A fost un membru stimat, cu autoritate, al corpului diplomatic de la Moscova”, a mai spus Karasin.

Amintim că Guvernul de la Chișinău a adoptat miercuri, pe 1 martie, o decizie prin care ambasadorul R.Moldova la Moscova, Dumitru Braghiș, este rechemat din funcție. Proiectul de decizie a fost prezentat în ședința Guvernului de viceministrul de Externe, Daniela Morari.Ea nu a argumentat în niciun fel cererea de rechemare a lui Dumitru Braghiș din funcția de șef al misiunii diplomatice a Republicii Moldova în Rusia.

Solicitată de Realitatea.md, ofițerul de presă al Ministerului de Externe al Republicii Moldova, Ana Samson, a ezitat să dea explicații.

„Mai multe nu putem comenta. Este vorba de o limită de discreție cerută în astfel de cazuri, pentru a nu expune prea mult nici persoana vizată, dar și pentru a nu afecta relațiile bilaterale și imaginea Republicii Moldova”, a declarat Ana Samson.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău