Recepționarea dosarelor pentru acordarea plăților directe în sectorul zootehnic continuă

  • 12 Septembrie 2023 10:29
Recepționarea dosarelor pentru acordarea plăților directe în sectorul zootehnic continuă

În scopul prevenirii principalelor impedimente ce ar putea îngreuna procesul de acordare a plăților directe per cap de animal și per kilogram de producție animalieră obținută și comercializată, la MAIA a avut loc o ședință cu crescătorii de bovine pentru lapte și cu reprezentanții ANSA, anunță Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.

Viceprim-ministrul Vladimir Bolea a reiterat importanța dezvoltării afacerilor din sectorul zootehnic și includerea lor în lanțurile valorice locale.

Fermierii investesc milioane de euro pentru a implementa tehnologii de ultimă generație și a crea condiții de întreținere mai bune pentru animale. Aceste eforturi sunt și vor fi în continuare susținute prin programele guvernamentale. Pe parcursul zecilor de ani, sectorul a întâmpinat un șir de probleme și constrângeri, care au limitat competitivitatea produselor autohtone. Acum punem accentul pe ramura zootehnică, prin majorarea subvențiilor acordate crescătorilor de animale. Investițiile în acest sector vor crește inclusiv prin intermediul proiectului „Investiții pentru Guvernanță, Creștere și Reziliență în Agricultură (AGGRI)”.

Potrivit datelor AIPA, până la ziua de astăzi, au fost recepționate circa 160 de dosare pentru acordarea plăților directe în sectorul zootehnic, în valoare de circa 73 de milioane lei. Amintim că, cererile de solicitare a plăților directe per cap de animal pot fi depuse la oficiile teritoriale AIPA până pe 30 septembrie 2023, iar cererile de solicitare a plăților directe per kg de produs: lapte de vacă, se vor depune până pe 15 septembrie 2023. 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
26,63
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:6,17 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău