Recepționarea actelor pentru înaintarea candidaturii la funcția de bașcan s-a încheiat

  • 31 Mai 2019 12:27
Recepționarea actelor pentru înaintarea candidaturii la funcția de bașcan s-a încheiat

Perioada pentru recepționarea setului de acte pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă în susținerea candidaților la funcția de bașcan și a setului de acte a persoanelor care își înaintează candidatura independent s-a încheiat. Până pe 30 mai, au fost recepționate actele a cinci pretendenți, dintre care trei au fost deja înregistrați. Alte două dosare se află în proces de examinare, transmite IPN.

Vicepreședinta Comisiei Electorale din Găgăuzia, Maria Croitor, a declarat pentru IPN că cei trei candidați înregistrați sunt Irina Vlah, actualul bașcan, Serghei Cimpoieș, deputat în Adunarea Populară a Găgăuziei, și Ivan Burduji. Dosarele aflate în proces de examinare aparțin lui Dmitri Manol și lui Vasilii Aladov. Înregistrarea pentru funcția de bașcan se încheie pe 6 iunie.

Maria Croitor a mai spus că au mai fost eliberate liste de subscripție pentru alți doi pretendenți, Elena Novac și Mihail Vlah. Elena Novac a anunțat că se retrage și a returnat listele Comisiei. Mihail Vlah a anunțat, de asemenea, că se retrage, însă nu a returnat deocamdată listele de subscripție, lucru care este obligatoriu.

Alegerile bașcanului urmau să aibă loc pe 19 mai, însă printr-o decizie a Adunării Populare au fost transferate pentru data de 30 iunie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău