Recep Tayyip Erdogan rămâne ferm în opoziția sa față de primirea Finlandei și Suediei în NATO

  • 19 Mai 2022 17:10
Recep Tayyip Erdogan rămâne ferm în opoziția sa față de primirea Finlandei și Suediei în NATO

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan rămâne ferm în opoziția sa față de primirea Finlandei și Suediei în NATO, informează DPA.

''Noi le-am spus liderilor NATO că vom spune 'nu' cererilor Finlandei și Suediei. Și aceasta continuă să fie poziția noastră'', a afirmat joi Recep Erdogan la televiziunea de stat turcă TRT.  

Finlanda și Suedia au depus miercuri cererile oficiale de aderare la NATO, într-un mediu de securitate modificat după invazia rusă în Ucraina.

Turcia a blocat însă în aceeași zi în Consiliul Nord-Atlantic startul negocierilor de aderare, reproșând Finlandei și Suediei că sprijină Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK, clasificat ca organizație teroristă de Ankara, SUA și UE) și milițiile kurde YPG din Siria.

Washingtonul și-a exprimat totuși încrederea că aceste două țări scandinave vor fi admise în alianță. Președintele american Joe Biden îi va primi joi la Casa Albă pe omologul său finlandez Sauli Niinsto și pe prim-ministrul suedez Magdalena Andersson, conform Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău