Recensământul populației și locuințelor va începe pe 8 aprilie

  • 31 Ianuarie 10:53
Recensământul populației și locuințelor va începe pe 8 aprilie

Recensământul populației și locuințelor din Republica Moldova din acest an va începe pe data de 8 aprilie și se va desfășura până în luna iulie. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost aprobată miercuri de către Guvern, transmite IPN.

Directorul general al Biroului Național de Statistică, Oleg Cara, a declarat că datele de recensământ despre persoanele care fac obiectul recensământului vor fi colectate fie în mod direct prin recenzarea (intervievarea) persoanelor în cauză, fie în mod indirect, din surse de date administrative sau private.

Informațiile colectate la recensământ vor fi folosite pentru calculul numărului populației rezidente a Republicii Moldova, pentru calculul indicatorilor de recensământ, cu dezagregare teritorială, precum și pentru constituirea bazei de sondaj pentru cercetări statistice în gospodăriile populației etc.

Potrivit proiectului aprobat, scopul recensământului este de a oferi informații de interes public despre populația rezidentă și locuințe pentru elaborarea, monitorizarea și evaluarea politicilor, pentru argumentarea deciziilor de dezvoltare umană, pentru cercetarea științifică și dezvoltarea mediului de afaceri.

Legea bugetului de stat pentru anul 2024 prevede alocații în bugetul Biroului Național de Statistică la subprogramul ,,Desfășurarea recensămintelor” pentru finanțarea lucrărilor de organizare și de efectuare a Recensământului în sumă de 244,3 milioane de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău