Recensământul populației și locuințelor: În 121 de localități de desfășoară ancheta postrecenzare

  • 17 Iulie 16:36
Recensământul populației și locuințelor: În 121 de localități de desfășoară ancheta postrecenzare

În 121 de localități din Republica Moldova se desfășoară, în perioada 15 iulie – 11 august, ancheta postrecenzare din cadrul Recensământului populației și locuințelor. Exercițiul este organizat de către Biroul Național de Statistică (BNS), transmite MOLDPRES.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a anunțat astăzi că ancheta postrecenzare este o cercetare „foarte importantă” pentru evaluarea gradului de acoperire și a preciziei datelor colectate în cadrul Recensământului național. 

Ancheta va fi efectuată de circa 170 de recenzori și 11 supervizori în 121 de localități de pe teritoriul țării, pe un eșantion reprezentativ din populația care a participat la recensământ. Ancheta include un subset de întrebări, care se referă la subiectele care au fost recenzate în perioada 8 aprilie – 7 iulie și modul în care aceste date au fost colectate.

„Această anchetă are scopul să evalueze independent Recensământul și să ajute statisticienii sa înțeleagă mai bine modul în care acesta s-a desfășurat. Colectarea datelor se va efectua de către alți recenzori decât cei care au colectat datele pe același sector”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

În acest context, Daniel Vodă a îndemnat cetățenii să fie cooperanți și să răspundă la întrebările recenzorilor. „Rugăm populația să coopereze. Reamintesc, că orice oficial care participă în programul de recenzare sau postrecenzare va avea semnele distinctive și legitimație și puteți identifica persoanele date”, a îndemnat Daniel Vodă.   

Ancheta postrecenzare este o metodă de evaluare independentă a unui recensământ. Ea presupune o numărare repetată a populației de la recensământ în baza unui eșantion reprezentativ, urmată de o potrivire a fiecărei unități recenzate cu informațiile colectate în cadrul activității de recenzare.

Unul dintre principiile de bază ale APR îl reprezintă independența operațională a desfășurării acesteia. Astfel, colectarea datelor va fi efectuată de către alți recenzori decât cei care au colectat date pe același sector în cadrul recensământului de bază.

Recensământul populației și locuințelor s-a desfășurat în perioada 8 aprilie - 7 iulie curent. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău