Recensământul din Marea Britanie va cuprinde o întrebare facultativă despre identitatea de gen

  • 22 Ianuarie 2021 15:20
Recensământul din Marea Britanie va cuprinde o întrebare facultativă despre identitatea de gen

Recensământul populației din Marea Britanie va conține în acest an, în premieră, întrebarea despre identitatea de gen, a declarat vineri șeful Biroului Național de Statistică (ONS), Ian Diamond, potrivit AFP, preluat de Agerpres.

În afară de întrebarea privind sexul legal, "vom adresa pentru prima dată o întrebare facultativă ulterior în chestionar despre identitatea de gen", însă numai persoanelor de peste 16 ani, a precizat profesorul Diamond la BBC.

Recensământul este prevăzut pentru 21 martie peste tot în Regatul Unit, cu excepția Scoției, unde a fost amânat pentru martie 2022. Din cauza pandemiei de noul coronavirus, recensământul se va derula în mare parte online.

Conform ONS, această informație este necesară deoarece "nu există în prezent date oficiale pentru cei care se identifică printr-un gen diferit de sexul înregistrat la naștere".

Într-un plan de recomandări publicat în decembrie, statisticianul-șef din Scoția, Roger Halliday, a declarat că întrebarea despre sexul biologic nu ar mai trebui adresată, cu excepția domeniilor unde ea este pertinentă, cum ar fi îngrijirile medicale, deoarece încalcă viața privată a celor care se identifică printr-un alt gen.

Ian Diamond nu este de acord, afirmând că această întrebare este una bună: "Întrebarea despre sex este aceeași din 1801 și de atunci nu am încălcat viața privată a nimănui".

Ultimul recensământ din Marea Britanie datează din 2011.

Mai multe țări, cum ar fi Nepal și Bangladesh, au adăugat în recensământ un "al treilea sex" pentru persoanele transgen.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău