Recensământ 2024: Câte persoane și câte locuințe au fost recenzate în primele două săptămâni

  • 23 Aprilie 11:18
Recensământ 2024: Câte persoane și câte locuințe au fost recenzate în primele două săptămâni

445 de mii de locuințe (inclusiv cele neocupate) și circa 640 de mii de persoane au fost recenzate în primele două săptămâni (8-21 aprilie) de la începerea Recensământului Populației și Locuințelor, conform datelor Biroului Național de Statistică, transmite Radio Chișinău.

Anunțul a fost făcut de către vicedirectoarea BNS, Aurelia Spătaru, în cadrul unei mese rotunde organizate de Centrul Independent Analitic Expert-Grup, care a realizat un studiu privind relevanța întrebărilor din chestionare, continuitatea istorică, limbajul dar și dificultatea aplicării întrebărilor pentru persoanele recenzate.

Reformularea unor întrebări, completarea informațiilor recenzorilor cu unele precizări, o comunicare publică mai intensivă a sensului întrebărilor, dar și eliminarea unor întrebări pentru scurtarea duratei aplicării chestionarelor, au fost câteva dintre recomandările autorilor studiului Expert-Grup.

Desfășurat în perioada de la 8 aprilie până pe 7 iulie, acesta este al treilea Recensământ al Populației și Locuințelor desfășurat în Rep. Moldova de la obținerea independenței.

Pentru prima dată, în Rep. Moldova, ca urmare a utilizării tehnologiilor informaționale moderne și a hărților digitale, datele se colectează în timp real.

Uniunea Europeană a sprijinit Republica Moldova în realizarea recensământului, oferind 2 milioane de euro și 3.000 de tablete pentru colectarea datelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Sun
27
Mon
25
Tue
22
Wed
23
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău