Premierul desemnat Dorin Recean: Reconfirm faptul că Republica Moldova este supusă atacurilor hibride

  • 16 Februarie 2023 14:10
Premierul desemnat Dorin Recean: Reconfirm faptul că Republica Moldova este supusă atacurilor hibride

Premierul desemnat Dorin Recean a reconfirmat astăzi în plenul Parlamentului  faptul că Republica Moldova este supusă atacurilor hibride din partea Federației Ruse, transmite Radio Chișinău.

Potrivit lui Dorin Recean în toamna anului trecut au avut loc foarte multe atacuri, iar autoritățile se așteaptă ca intensitatea acestora să crească în perioada următoare.

Instituțiile statului sunt pregătite să facă față acestor provocări, a spus Dorin Recean.

„Reconfirm faptul că Republica Moldova este supusă atacurilor hibride. În toamnă au fost foarte multe atacuri, unele au ieșit în public, altele însă nu, pentru că instituțiile noastre și-au executat meseria foarte bine. Așteptarea noastră e că intensitatea va crește și mai mult în perioadă următoare, dar în același timp, avem și instituțiile pregătite să facă față acestor atacuri. Într-adevăr, în toamnă s-au cheltuit sume enorme furate anterior de la cetățenii Rep. Moldova pentru ca să se influențeze procesele politice de la Chișinău și să răstoarne guvernarea. Astfel, grupurile criminale credeau că vor putea scăpa de pedeapsă. Ei cumva sau aliniat cu eforturile Federației Ruse de a ataca hibrid Rep. Moldova și a determina o schimbare a politicii externe a Rep. Moldova, dar și a deturna parcursul european al țării. Riscurile persistă, însă, în același timp vă dau asigurare că instituțiile Rep. Moldova sunt pregătite să facă față acestor atacuri și deja fac față acestora”, a declarat Dorin Recean.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:5,66 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău