Rebelii sirieni se află la doi kilometri de Al-Bab, bastion al grupării Statul Islamic în Siria

  • 13 Noiembrie 2016 15:13
Rebelii sirieni se află la doi kilometri de Al-Bab, bastion al grupării Statul Islamic în Siria

Rebelii sirienii susținuți de forțele turce se aflau duminică la doi kilometri de Al-Bab, bastion al grupării Statul Islamic (SI) în provincia Alep, a anunțat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), informează Agerpres.

Acest oraș cu circa 100.000 de locuitori, majoritar arabi și cu o minoritate kurdă, este situat la circa 30 de kilometri de frontiera turcă și tot atâția de Alep.

Turcia bombardează orașul cu ajutorul artileriei și aviației, potrivit organizației neguvernamentale, care nu a precizat numărul victimelor.

Al-Bab este principalul obiectiv al operațiunii 'Scutul Eufratului', lansată la 24 august de Turcia.

'Această avansare se înscrie în campania începută prin recucerirea orașului Jarablus și care i-a alungat pe jihadiști de pe circa 2.500 de kilometri pătrați de-a lungul frontierei turce', a explicat Rami Abdel Rahman, directorul OSDO.

Susținuți de tancuri turcești, forțe speciale și lovituri aeriene, rebelii care luptă sub stindardul Armatei Siriene Libere au intrat în nordul Siriei pe 24 august și au cucerit de la Statul Islamic orașul sirian Jarablus, de la granița cu Turcia, în mare măsură fără o opoziție.

În cadrul ultimelor acțiuni ale operațiunii, intitulată ''Scutul Eufratului'', au fost bombardate 27 de poziții ale Statului Islamic și 19 aparținând miliției kurde YPG.

Recep Tayyip Erdogan afirma la sfârșitul lui octombrie că forțele sprijinite de către Ankara vor continua să avanseze către orașul Al-Bab, aflat sub controlul Statului Islamic, subliniind efortul Ankarei de a-i îndepărta pe militanții SI și pe combatanții kurzi sirieni din teritoriul aflat în apropierea graniței cu Turcia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău