Rebelii hutti au eliberat din captivitate navele Coreei de Sud și ale Arabiei Saudite

  • 20 Noiembrie 2019 09:05
Rebelii hutti au eliberat din captivitate navele Coreei de Sud și ale Arabiei Saudite

Ministrul de Externe de la Seul a anunțat miercuri eliberarea celor 16 membri ai echipajelor și cele trei nave capturate în weekend de rebelii hutti din Yemen, relatează site-ul postului France 24, preluat de Mediafax.ro.

„Navele și membrii echipajelor care au fost capturate și deținute în Yemen au fost toți eliberați”, a transmis oficialul sud-coreean. Navele sechestrate includeau două nave aparținând Coreei de Sud și una aparținând Arabiei Saudite.

 Rebelii hutti au confirmat marți capturarea celor trei nave pe Marea Roșie, la câteva mile de insula Uqban, la vest de capitala Sanaa, aflată sub controlul rebelilor.

Incidentul survine în urma unei pauze temporare a atacurilor asupra Arabiei Saudite după ce un oficial de la Riyad a anunțat „deschiderea unui canal” de dialog cu rebelii hutti, pentru a pune capăt conflictului ce persistă de patru ani, în cadrul căruia insurgenții se confruntă cu autortățile din Yemen și cu aliații acestora. Din 2015, zeci de mii de persoane au murit în cadrul conflictului pe care ONU l-a catalogat ca find una din cele mai însemnate crize umanitare.

Sursa:Mediafax.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău