Real Madrid a câștigat Liga Campionilor după ce a învins Borussia Dortmund în finala de pe Wembley

  • 02 Iunie 09:25
Real Madrid a câștigat Liga Campionilor după ce a învins Borussia Dortmund în finala de pe Wembley

Real Madrid a cucerit pentru a 15-a oară trofeul Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Borussia Dortmund cu scorul de 2-0 (0-0), sâmbătă seara, în finala desfășurată pe Stadionul Wembley din Londra. Golurile victoriei au fost marcate în minutele 74 și 83 de Dani Carvajal, respectiv Vinicius Junior, relatează Digi24.

Meciul de pe Wembley a început cu un moment de derută pentru organizatori. În secunda 18 a întâlnirii, pe teren a intrat un fan al Realului, care s-a dus la centrul terenului, încercând să facă un selfie cu Bellingham, transmite sursa.

Cum stewarzii au reacționat cu întârziere, pe gazon a mai intrat un alt fan al Realului – sub privirile consternate ale antrenorului Edin Terzic, iar acestuia i s-a mai alăturat unul.

Stewarzii au intervenit, l-au împiedicat pe un al patrulea suporter să intre pe gazon și intrușii au fost scoși de pe teren, iar meciul s-a reluat după o întrerupere de două minute.

Pe teren, Borussia a fost mai periculoasă în prima parte, având ocaziile de gol, iar Realul nu arătat nimic în ofensivă. În minutul 14 Schlotterbeck a trimis o pasă lungă pentru Fullkrug, atacantul german a primit în careu, i-a pasat lui Brandt și acesta a trimis puțin pe lângă bara din stânga portarului Courtois.

În minutul 21, Hummels a trimis excelent pentru Adeyemi, jucătorul care are și origini românești l-a depășit pe Courtois, dar Dani Carvajal a rezolvat faza care devenise periculoasă pentru poarta madrilenilor. După numai două minute, Fullkrug a primit la limita ofsaidului și a trimis în bară, iar Adeyemi a mai avut o șansă de gol, dar Courtois a respins. Tot portarul madrilenilor a respins în corner șutul lui Sabitzer din minutul 41 și la pauză s-a intrat fără gol marcat, 0-0.

În partea secundă Kroos l-a încercat pe Kobel din lovitură liberă, în minutul 49, iar Real a reușit să deschidă scorul în minutul 74, când Kroos a executat un corner, iar Dani Carvajal a înscris cu o lovitură de cap.

Bellingham putea închide conturile în minutul 77, însă Schlotterbeck a deviat în corner șutul englezului. Kobel a scos lovitura liberă a lui Kroos, în minutul 80, iar în minutul 81 a respins de la vinclu senzaționalul șut al lui Camavinga.

Real a dominat clar după marcarea golului, și Kobel a respins lovitura de cap a lui Nacho (min. 82). Presiunea blanco a fost concretizată de Vinicius Junior, în minutul 83. Maatsen a greșit flagrant, trimițând o pasă greșită, la adversar, a urmat o prelungire până la brazilianul care a stabilit scorul final, 2-0 pentru Real.

Germanii au marcat în minutul 87, prin Fullkrug, dar atacantul Borussiei se afla în ofsaid și totul s-a încheiat cu 2-0 pentru spanioli. Madrilenii au câștigat al 15-lea trofeu al campionilor europeni, record absolut, iar Toni Kroos se desparte de activitatea competițională cu un titlu de campion al Spaniei și o Ligă a Campionilor, potrivit News.ro. Carlo Ancelotti a ajuns la al cincilea trofeu Liga Campionilor cucerit în cariera de antrenor, trei dintre acestea fiind obținute la cârma Realului.



Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:2,06 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău