Real Madrid - Borussia Dortmund, scor 2-0

  • 01 Mai 2013 09:03
Real Madrid - Borussia Dortmund, scor 2-0

Marți, 30 aprilie, în manșa a doua a semifinalelor Ligii campionilor la fotbal, pe stadionul Santiago Bernabeu din Madrid, Real Madrid a învins cu scorul de 2-0 (0-0) formația germană Borussia Dortmund.

Golurile partidei au fost înscrise de Benzema (83) și Ramos (88), transmite Agerpres.

În finala competiției, care va avea loc la Londra, s-a calificat, însă, Borussia, care în tur a câștigat cu scorul de 4-1.

Meciul a fost stăpânit tactic de formația germană, mai ales printr-o evoluție excelentă a fundașului central Mats Hummels, care, alături de perechea sa din axul apărării, Subotic, a dat siguranță echipei, mai ales după primele 10 minute de foc ale debutului de partidă. Hummels, fiul unui fotbalist și al unei jurnaliste sportive, i-a anihilat pe Cristiano Ronaldo, Di Maria și Higuain, în timp ce eroul primei manșe, vârful polonez Lewandowski, autor a 4 goluri cu 6 zile în urmă, în Westfalia, nu a mai avut inspirație, deși l-a despărțit doar lățimea de 5 cm a barei transversale să închidă jocul definitiv încă de la mijlocul reprizei secunde.

Totul, însă, s-a schimbat când Jose Mourinho și-a lăsat deoparte încăpățânarea, apelând, după mai bine de o oră de joc, la schimbările care trebuiau făcute chiar înainte de debutul meciului, apelând în locul unui Higuain nu numai ghinionist, ci și depășit de situație, la Benzema în centrul atacului și la Kaka la mijloc. Mai ales că omul-orchestră al Realului, Cristiano Ronaldo, a fost vădit diminuat de accidentarea acuzată de mai multe zile. Cu Benzema și Kaka lucrurile au luat altă înfățișare, brazilianul pasându-i pentru primul gol, în minutul 83, francezului, în timp ce acesta l-a servit pe tavă pe Ramos pentru 2-0, în minutul 88. Pentru calificarea de pe Wembley, de pe 25 mai ar mai fi fost nevoie de un gol madrilen, dar, după desfășurarea celor 180 de minute din cele două manșe ar fi fost nedrept.

Așadar, Dortmund, echipa la care a jucat multă vreme și românul Marcel Răducanu, s-a calificat pentru a doua oară în istoria sa în finala Ligii campionilor, unde va întâlni câștigătoarea celeilalte semifinale, care programează miercuri seara, de la ora 21,45, returul FC Barcelona-Bayern Munchen. Cum în prima manșă, scorul a fost de 4-0 în favoarea bavarezilor, numai o catastrofă ar putea împiedica o finală germană în patria fotbalului. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
10,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:7,2 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău