Reacțiile iranienilor de pe rețelele de socializare după ce Teheranul a recunoscut că a doborât avionul ucrainean

  • 11 Ianuarie 2020 14:41
Reacțiile iranienilor de pe rețelele de socializare după ce Teheranul a recunoscut că a doborât avionul ucrainean

Recunoașterea de către autoritățile iraniene a faptului că avionul ucrainean a fost doborât, ''dintr-o eroare umană neintenționată'', de forțele armate ale țării și condoleanțele transmise de regim nu au fost suficiente pentru a potoli furia unora dintre iranieni, care au ales rețelele sociale pentru a-și arăta revolta față de ascunderea inițială a adevărului, notează Reuters, potrivit Agerpres.

''Este o tragedie națională. Modul în care a fost gestionată și a fost anunțată de autorități a fost încă și mai tragic'', a declarat Ali
Ansari, un cleric moderat, potrivit agenției semioficiale ILNA.

Mulți iranieni se întreabă de ce autoritățile nu au închis aeroportul din Teheran și spațiul aerian al țării într-o perioadă în care ar fi fost în alertă pentru represaliile la atacul în care a fost ucis generalul iranian Qassem Soleimani la Bagdad.

''Au fost atât de grijulii să nu omoare niciun american în răzbunarea lor pentru Soleimani. Dar de ce nu au închis aeroportul? Aceasta arată cât de mult îi pasă acestui regim de iranieni'', a spus Mira Sedaghati prin telefon din Teheran.

''Neintenționat? Ce înseamnă asta? Au ascuns această imensă știre tragică zile întregi pentru a-l jeli pe Soleimani. Rușine'', a scris Reza Ghadyani din Tabriz.

Alți iranieni au cerut demisia unor oficiali, refuzând scuzele acestora.

''V-ați răzbunat pe iranieni'', a reacționat utilizatorul Ahmad Batebi pe Twitter la declarația președintelui Hassan Rouhani conform căreia ''Republica Islamică regretă profund această eroare dezastruoasă''.

''Doar demisia'', a scris într-un tweet utilizatorul Sadeq.

Sâmbătă, într-o postare pe Twitter, ministrul de externe Mohammad Javad Zarif a dat vina pe ''aventurismul american'' pentru dezastrul avionului. ''Este capătul liniei, dle ministru! Ați stricat totul!'', i-a replicat pe aceeași rețea utilizatorul Bita Razaqi. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău