Reacțiile iranienilor de pe rețelele de socializare după ce Teheranul a recunoscut că a doborât avionul ucrainean

  • 11 Ianuarie 14:41
Reacțiile iranienilor de pe rețelele de socializare după ce Teheranul a recunoscut că a doborât avionul ucrainean

Recunoaşterea de către autorităţile iraniene a faptului că avionul ucrainean a fost doborât, ''dintr-o eroare umană neintenţionată'', de forţele armate ale ţării şi condoleanţele transmise de regim nu au fost suficiente pentru a potoli furia unora dintre iranieni, care au ales reţelele sociale pentru a-şi arăta revolta faţă de ascunderea iniţială a adevărului, notează Reuters, potrivit Agerpres.

''Este o tragedie naţională. Modul în care a fost gestionată şi a fost anunţată de autorităţi a fost încă şi mai tragic'', a declarat Ali
Ansari, un cleric moderat, potrivit agenţiei semioficiale ILNA.

Mulţi iranieni se întreabă de ce autorităţile nu au închis aeroportul din Teheran şi spaţiul aerian al ţării într-o perioadă în care ar fi fost în alertă pentru represaliile la atacul în care a fost ucis generalul iranian Qassem Soleimani la Bagdad.

''Au fost atât de grijulii să nu omoare niciun american în răzbunarea lor pentru Soleimani. Dar de ce nu au închis aeroportul? Aceasta arată cât de mult îi pasă acestui regim de iranieni'', a spus Mira Sedaghati prin telefon din Teheran.

''Neintenţionat? Ce înseamnă asta? Au ascuns această imensă ştire tragică zile întregi pentru a-l jeli pe Soleimani. Ruşine'', a scris Reza Ghadyani din Tabriz.

Alţi iranieni au cerut demisia unor oficiali, refuzând scuzele acestora.

''V-aţi răzbunat pe iranieni'', a reacţionat utilizatorul Ahmad Batebi pe Twitter la declaraţia preşedintelui Hassan Rouhani conform căreia ''Republica Islamică regretă profund această eroare dezastruoasă''.

''Doar demisia'', a scris într-un tweet utilizatorul Sadeq.

Sâmbătă, într-o postare pe Twitter, ministrul de externe Mohammad Javad Zarif a dat vina pe ''aventurismul american'' pentru dezastrul avionului. ''Este capătul liniei, dle ministru! Aţi stricat totul!'', i-a replicat pe aceeaşi reţea utilizatorul Bita Razaqi. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chişinău
9 °C
cer fragmentat
Umiditate:49 %
Vint:2,6 m/s
Mon
12 °C
Tue
4 °C
Wed
4 °C
Thu
6 °C
Fri
8 °C

Curs oficial BNM 29 Martie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.7760 -0.0000
USD 18.0446 -0.0000
RON 4.0914 -0.0000
UAH 0.6405 -0.0000
RUB 0.2313 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău