Reacțiile Guvernului la protestele anunțate de transportatori: „Deciziile luate de Guvern vizează creșterea siguranței, corectitudinii și calității deplasărilor cetățenilor”

  • 09 Septembrie 14:25
Reacțiile Guvernului la protestele anunțate de transportatori: „Deciziile luate de Guvern vizează creșterea siguranței, corectitudinii și calității deplasărilor cetățenilor”

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a venit astăzi cu o reacție publicată pe platforma de Telegram, după ce, într-o scrisoare deschisă adresată prim-ministrului Dorin Recean, transportatorii s-au arătat nemulțumiți de modificarea Codului transporturilor rutiere, dar și despre dotarea unităților de transport cu aparate de casă și reglementarea tarifară, anunțând că vor organiza proteste.

Evenimentele ne impun să ne exprimăm indignarea față de acțiunile ilegale îndreptate împotriva ramuriitransporturilor”, este declarația care se regăsește într-o scrisoare deschisă, adresată prim-ministrului Dorin Recean, de către președintele Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto (APOTA), Oleg Alexa.

În acest context, purtătorul de cuvând al Guvernului, Daniel Vodă, a venit cu o reacție, precizând că „deciziile Guvernului din domeniul transporturilor vizează creșterea siguranței, corectitudinii și calității deplasărilor cetățenilor”.

Vreau să reamintesc detaliile reformei în domeniul transportului rutier: toate măsurile introduse sunt în beneficiul pasagerilor, pentru a îmbunătăți condițiile de călătorie. Și anume, concurența sănătoasă și mai multe opțiuni de deplasare pentru călători.

Sprijinim primăriile și primarii să ofere transport locuitorilor, inclusiv prin deschiderea și modificarea unor noi curse regulate. Reducem birocrația! Am spus „adio” foii de parcurs.

Fiscalizăm și digitalizăm transportul rutier: e-bilet, e-gps și e-routing. Impunem fiscalizarea procesului de emitere a biletului de călătorie, iar biletele vor fi emise sub forma bonurilor fiscale sau a documentelor electronice. Guvernul insistă ca acest proces să fie realizat până la sfârșitul anului 2024.

Deciziile luate vizează creșterea siguranței, corectitudinii și calității deplasărilor cetățenilor. Acest obiectiv este esențial pentru autorități în dialogul cu transportatorii, iar orice comunicare instituțională se va face prin platformele existente.

Deci, sunt aceste măsuri binevenite pentru pasageri și pentru transportatorii care vor să lucreze corect? Da. Sunt aceste măsuri binevenite pentru cei care vor să lucreze după regulile vechi? Probabil nu”, este mesajul publicat de purtătorul de cuvânt al Guvernului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Wed
17
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Sun
20
Arhivă Radio Chișinău