Reacții la Chișinău în legătură cu deturnarea de către autoritățile din Belarus a avionului în care se afla jurnalistul Roman Protasevici

  • 24 Mai 2021 11:25
Reacții la Chișinău în legătură cu deturnarea de către autoritățile din Belarus a avionului în care se afla jurnalistul Roman Protasevici

Câțiva politicieni de la Chișinău au condamnat deturnarea de către autoritățile din Belarus a avionului în care se afla jurnalistul Roman Protasevici, transmite Radio Chișinău.

„Ceea ce s-a întâmplat în Belarus este absolut inacceptabil și depășește orice limite. Deturnarea avionului în care se afla jurnalistul de opoziție Roman Protasevici și arestarea acestuia în mod total abuziv reprezintă o gravă încălcare a drepturilor omului”, a subliniat liderul Partidului Democrat, Pavel Filip. Potrivit lui, „un astfel de atac asupra drepturilor și libertăților umane este extrem de periculos și trebuie dur sancționat. Chișinăul și autoritățile de la noi trebuie să aibă o poziție fermă și, alături de întreaga comunitate internațională, să condamne vehement acest dezastru”, se arată în mesajul liderului PDM, publica pe pagina de Facebook.

Iar vicepreședintele Platformei DA, Dinu Plîngău, a atenționat că: „Ceea ce s-a întâmplat în Belarus în raport cu jurnalistul de la NEXTA este un semnal elocvent pentru autoritățile și politicienii din Republica Moldova care prezintă drept exemple de urmat dictatori care sunt în stare să condamne la moarte oameni care-i critică”. El a făcut, astfel, referire la cuvintele de laudă pe care i le-a adresat recent liderul PSRM, Igor Dodon, președintelui belarus, Alexandr Lukașenko, în legătură cu reprimarea protestelor post-electorale. Deputatul Platformei DA și-a exprimat așteptarea că autoritățile din Republica Moldova „să se alinieze mesajelor lumii civilizate și să condamne violările drepturilor fundamentale ale omului în cazul lui Roman Protasevici. Respectarea drepturilor, libertăților, demnității umane este un scop ce trebuie să unească toată lumea civilizată”, a subliniat acesta, în mesajul publicat pe Facebook.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău