Reacții în lume după atacurile de la Londra

  • 04 Iunie 2017 10:18
Reacții în lume după atacurile de la Londra
Sursa: Star Tribune

Într-o primă reacție la atacurile de sâmbătă seara de la Londra, premierul britanic Theresa May a declarat că "teribilul eveniment de la Londra este tratat ca un posibil act terorist", relatează France Presse.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a afirmat că atentatul "este un atac deliberat și laș împotriva unor londonezi inocenți și a vizitatorilor orașului nostru, care profitau de o sâmbătă seară. Nu există nicio justificare posibilă pentru astfel de acțiuni barbare". 



Jeremy Corbin, liderul Partidului Laburist, a calificat atacurile drept "evenimente brutale și șocante".

Nicola Sturgeon, primul ministru scoțian, a declarat că a aflat cu tristețe despre "știrile îngrozitoare de la Londra".


Pe plan internațional, premierul canadian Justin Trudeau, a calificat drept "teribil" atacul de sâmbătă de la Londra, canadienii fiind "uniți în sprijinul lor " față de londonezi. "Canadienii sunt uniți pentru a-și exprima afecțiunea și sprijinul lor prietenilor noștri de la Londra" după atentat, a declarat Trudeau, în cursul unei întâlniri cu ziariștii acreditați la parlament la Ottawa.


"Teribile știri de la Londra. Supraveghem situația îndeaproape", scrisese el puțin mai devreme pe contul său Twitter, precizând că toți canadienii afectați de atacurile de la Londra care au nevoie de ajutor pot apel la un număr de urgență.

"Gânduri pentru victimele atacurilor de la #Londra împotriva valorilor noastre democratice. Împreună ne redublăm eforturile pentru a combate și a preveni terorismul", a scris pe Twitter la rândul său premierul Quebec-ului, Philippe Couillard.

Donald Trump, președintele SUA: "Orice pot face SUA pentru a acorda ajutor Londrei și Regatului Unit, noi suntem pregătiți — SUNTEM ALĂTURI DE VOI. FIE CA DUMNEZEU SĂ VĂ BINECUVÂNTEZE!". În afară de acest mesaj pe Twitter, Trump i-a telefon premierului Theresa May și a asigurat-o de "sprijinul total" al SUA după acest "brutal atentat terorist".

Departamentul de Stat american: "Atacuri lașe împotriva unor civili inocenți. Toți americanii sunt solidari cu poporul Regatului Unit".

Primarul New York-ului, Bill de Blasio, a declarat că "New York-ul este alături de londonezi". "Rugăciunile noastre se îndreaptă spre victime, spre familiile lor, spre curajoșii membri ai serviciilor de securitate".

Andrew Cuomo, guvernatorul statului New York: "Acțiuni lașe și fără sens îndreptate împotriva a tot ce credem noi".

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a declarat:" În fața acestei noi tragedii, Franța este mai mult ca niciodată alături de Regatul Unit. Gândurile mele se îndreaptă spre victime și spre rudele lor".

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a spus: "Urmăresc cu oroare ultimele evenimente din Londra. Gândurile și rugăciunile mele sunt alături de victime și familiile lor".

Cântăreața Ariana Grande a reacționat și ea:"Mă rog pentru Londra". În finalul unui concert al Arianei Grande fusese comis în 22 mai un atentat sinucigaș jihadist, soldat cu 22 de morți și peste 100 de răniți, la Manchester, în nord-vestul Angliei. Cântăreața urmează să participe duminică seara — la Manchester — la un concert comemorativ.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău