Reacții după atacul armat din Praga. Maia Sandu: „Inima mea este alături de familiile victimelor și alături de toți cei afectați de acest act de violență”

  • 22 Decembrie 2023 08:12
Reacții după atacul armat din Praga. Maia Sandu: „Inima mea este alături de familiile victimelor și alături de toți cei afectați de acest act de violență”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, se declară profund întristată de vestea tragică a atacului armat din Praga de azi, unde un student a ucis și a rănit mai multe persoane.

„Sunt profund întristată de vestea tragică a împușcăturii din centrul Praga de azi. Inima mea este alături de familiile victimelor și alături de toți cei afectați de acest act de violență. Republica Moldova este solidară cu poporul ceh,” a scris Maia Sandu pe rețelele de socializare.

La fel, și președintele României, Klaus Iohannis, a transmis cele mai profunde condoleanțe către familiile victimelor urându-le însănătoșire grabnică răniților

"Sunt îngrozit de atacul armat din Praga de azi, care a secerat atâtea vieți nevinovate. Transmit cele mai profunde condoleanțe către familiile victimelor și le urez însănătoșire grabnică răniților. România este alături de poporul ceh în aceste momente grele", a transmis Klas Iohannis pe platforma X, fostă Twitter.

Un bărbat a deschis focul, joi, la Facultatea de Arte a Universității Caroline din Praga. Potrivit serviciilor de urgență, cinsprezece persoane, inclusiv atacatorul, au murit, iar cel puțin alte 30 de persoane au fost rănite, dintre care nouă sunt în stare gravă. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău