Reacții critice din opoziție după alegerea lui Vladislav Clima în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău

  • 28 Iulie 2020 15:23
Reacții critice din opoziție după alegerea lui Vladislav Clima în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău

Fostul ministru al Justiției, Olesea Stamate, consideră că prin această numire „socialiștii s-au pricopsit cu un șef la Apel care le va „rezolva” alegerile (dak ceva)”.

Într-un mesaj pe Facebook, fosta șefă de la Justiție spune că singurul mod în care poate fi curățat sistemul judecătoresc este evaluarea externa a tuturor judecătorilor și procurorilor.
 
Deputatul PAS Sergiu Litvinenco, acuză că după această decizie actualul CSM este o instituție care nu are nimic în comun cu asigurarea independenței justiției.
 
„O instituție care putem s-o catalogăm ca fiind luată în captivitate. Exact ca și precedenta componență din perioada regimului Plahotniuc”, scrie acesta.
 
O reacție a venit și de la reprezentanții Platformei DA. Deputatul Dinu Plângău califică această decizie drept o rușine, care discreditează întregul sistem de justiție.
 
„Astăzi, promotorii lingușelilor din sistemul judecătoresc față de politicieni și-au primit onorariile pentru îndeplinirea comenzilor coordonate între Dodon și Plahotniuc prin care au fost anulate alegerile din 2018, câștigate de Andrei Năstase”.
 
Vladislav Clima a fost votat de membrii Consiliului Superior al Magistraturii drept președinte la Curtea de Apel Chișinău. Vladislav Clima este cunoscut în spațiul public drept judecătorul care a anulat alegerile pentru funcția de primar al municipiului Chișinău.
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău