Reacție, Nicu Popescu: Ne conducem de prioritatea fortificării rezilienței și, în acest sens, luptăm împotriva dezinformării

  • 09 Februarie 2023 17:17
Reacție, Nicu Popescu: Ne conducem de prioritatea fortificării rezilienței și, în acest sens, luptăm împotriva dezinformării

„Ne conducem de prioritatea fortificării rezilienței și, în acest sens, luptăm împotriva dezinformării”, a scris Nicu Popescu pe pagina sa de Facebook.

În dialogul nostru extern ne conducem de prioritatea fortificării rezilienței și, în acest sens, luptăm împotriva dezinformării, pledăm pentru susținerea presei libere, prioritizăm eradicarea corupției, desfășurăm investiții în reziliența energetică și economică și modernizăm sectorul de securitate și apărare.

Pe parcursul anului trecut am fost martorii încercărilor eșuate de a destabiliza guvernul și cursul de integrare europeană, inclusiv prin proteste plătite. Toate aceste încercări au eșuat pentru că cetățenii noștri spun ferm că își doresc să trăiască în democrație, pace și prosperitate, în calitate de viitoare țară membră a Uniunii Europene”, a scris Nicu Popescu pe pagina sa de Facebook.

Rusia ar avea un plan de a distruge situația politică a Republicii Moldova și să preia controlul asupra țării. Declarația aparține președintelui ucrainean, Volodimir Zelensky și a fost făcută astăzi, 9 februarie, de la tribuna Consiliului European. Despre acest lucru, spune el, a informat-o și pe președinta Maia Sandu, transmite Radio Chișinău.

 „Recent, am vorbit cu președinta Republicii Moldova, cu Maia Sandu, și am informat-o despre ceea ce au reușit să obțină serviciile noastre de spionaj și despre planul Rusiei de a distruge situația politică a Moldovei. Documentul rusesc arată cine, când și cum va distruge democrația Rep. Moldova și va prelua controlul asupra țării. În momentul în care am obținut acest document, am informat despre acest pericol Moldova. Fiecare dintre voi ar fi făcut la fel. Nu știm când Moscova va da ordinul să fie urmărit acest plan împotriva Moldovei. Au încercat să facă asta împotriva Ucrainei și alte țări din Europa”, afirmă , Vlodimir Zelensky .

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău