Reacție a lui Aureliu Ciocoi după ce Maia Sandu l-a numit premier interimar

  • 02 Ianuarie 2021 09:01
Reacție a lui Aureliu Ciocoi după ce Maia Sandu l-a numit premier interimar

Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, dă asigurări că va face totul ca Guvernul Republicii Moldova să funcționeze bine și în interesul cetățenilor Republicii Moldova. Comentariul a fost postat pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) și vine după ce președintele Maia Sandu l-a numit în funcția de prim-ministru interimar, printr-un decret prezidențial, transmite IPN.

Aureliu Ciocoi menționează că, chiar dacă mai este în autoizolare la domiciliu, după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19, a acceptat propunerea Maiei Sandu de a exercita interimatul funcției de premier.

În opinia sa, Republica Moldova trece printr-o perioada dificilă, cu mai multe crize care se suprapun, afirmă că înțelege complexitatea situației și nevoia ca țara să fie guvernată eficient, indiferent de situația politică.

Premierul interimar a adăugat că în scurt timp va informa opinia publică despre acțiunile imediate care vor fi întreprinse.

Aureliu Ciocoi a fost numit premier interimar de către președintele Maia Sandu, după ce premierul demisionar Ion Chicu a declarat că își exercită mandatul doar până în data de 31 decembrie 2020. Odată cu el, au plecat din funcții trei miniștri-cheie: al Sănătății, al Economiei și al Finanțelor. De asemenea, și-au anunțat plecarea un șir de secretari de stat, ceea ce, împreună cu adoptarea unor legi cu conotație electorală de către Parlamentul Republicii Moldova, a fost interpretat de unii politicieni și experți ca „tactică a pământului pârjolit”. Legislația Republicii Moldova nu prevede obligativitatea premierilor și miniștrilor demisionari de a-și exercita mandatul până la numirea unui nou guvern.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău