Reacția „Victoriabank” la acțiunile interprinse de Procuratură

  • 10 August 2020 20:50
Reacția „Victoriabank” la acțiunile interprinse de Procuratură

„Victoriabank” este surprinsă de includerea sa în acest caz, care vizează evenimente petrecute în sistemul bancar din R. Moldova cu șase ani în urmă, după o perioadă atât de lungă de la derularea faptelor. De asemenea, banca este suprinsă de faptul că informațiile legate de situație circulă în spațiul public fără ca banca să fi fost informată”, se arată într-un comunicat al băncii, după ce instanța de judecată a autorizat punerea sub sechestru „în scopul reparării prejudiciului cauzat prin infracțiune” a bunurilor B.C. „Victoriabank”, scrie Ziarul National.md

Potrivit administrației băncii, unde acționari principali sunt „Banca Transilvania” și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, „Victoriabank”, în forma sa actuală și după transformarea începută în 2018, nu are legătură cu cauza cercetată de autorități.

„Pentru a demonstra acest lucru, „Victoriabank” colaborează cu autoritățile și așteaptă etapele următoare ale procesului. Acționarii internaționali, „Banca Transilvania” și BERD, dar și cei locali, inclusiv fondatori ai „Victoriabank”, al căror scop este să contribuie la modernizarea sistemului bancar din Moldova și să susțină creșterea economică a țării, sunt neplăcut surprinși de situație și consideră că acțiunile recente reprezintă o amenințare a stabilității financiar-bancare și o piedică în dezvoltarea țării. BT și BERD vor apela la toate căile legale pentru a proteja „Victoriabank”, se arată în comunicat.

„Suntem deschiși față de autorități să oferim toate detaliile necesare pentru că este și în interesul nostru ca aceste lucruri să fie lămurite definitiv. „Victoriabank” merge înainte, pe drumul început acum 30 de ani și cu noul avânt pe care îl avem mai ales din 2018, datorită noului acționariat internațional. Suntem încrezători că în etapele următoare toate acuzațiile la adresa „Victoriabank” vor fi demontate. Între timp, banca noastră își va continua în forță rolul de finanțator al oamenilor și al economiei”, a declarat președintele „Victoriabank, Bogdan Pleșuvescu.

„Principala mea misiune de când am fost învestit a fost să contribui la modernizarea băncii și la facilitarea comerțului internațional pentru businessul din R. Moldova”, a conchis Pleșuvescu.

Sursa:Ziarul National.md

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău