REACȚIA UE la decizia Judecătoriei Chișinău de a nu valida alegerile din Capitală

  • 20 Iunie 2018 21:28
REACȚIA UE la decizia Judecătoriei Chișinău de a nu valida alegerile din Capitală

Andrei Năstase a fost ales cu sprijinul popular al electoratului din municipiul Chișinău, fapt recunoscut și de observatorii scrutinului, și este extrem de important ca voința alegătorilor să fie respectată, se arată într-o declarație făcută publică de Delegația Uniunii Europene la Chișinău.

Aceasta a fost emisă de către purtătorul de cuvânt pentru Afaceri Externe și politica de securitate privind politica europeană de vecinătate și extindere, Maja KOCIJANCIC.

Având în vedere decizia de marți, 19 iunie, a instanței de judecată de a nu valida alegerea lui Andrei Nastase în calitate de primar al Capitalei, este esențial ca procedurile de recurs să fie organizate în mod echitabil și complet transparent, se mai arată în declarație.

Potrivit acesteia, Uniunea Europeană se așteaptă ca Republica Moldova să garanteze funcționarea mecanismelor democratice, în conformitate cu standardele și angajamentele internaționale din cadrul Acordului de asociere UE-Moldova, inclusiv în ceea ce privește alegerile.

Aceste puncte de vedere au fost expuse în cadrul subcomitetului UE-Moldova privind libertatea, securitatea și justiția, care a avut loc astăzi la Bruxelles.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău