Reacția UE la anunțul SUA că întrerup relațiile cu OMS

  • 30 Mai 17:05
Reacția UE la anunțul SUA că întrerup relațiile cu OMS

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și șeful diplomației europene, Josep Borrell, au 'îndemnat' sâmbătă SUA să-și 'reconsidere decizia anunțată' de a rupe relația cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS), transmite AFP, potrivit Agerpres.

'Cooperarea și solidaritatea globale prin intermediul unor eforturi multilaterale sunt singurele mijloace eficace și viabile pentru a câștiga această bătălie cu care lumea este confruntată', au subliniat cei doi responsabili europeni, referindu-se la actuala pandemie de COVID-19.

'OMS trebuie să continue să fie în măsură să conducă răspunsul internațional la pandemii, actuale și viitoare. Pentru aceasta, participarea și sprijinul tuturor sunt necesare și indispensabile', au adăugat ei într-un comunicat.

'În fața acestei amenințări mondiale, a venit momentul să întărim cooperarea și să găsim soluții comune. Trebuie evitate acțiunile care slăbesc rezultatele la nivel internațional. În acest context, îndemnăm Statele Unite să-și reconsidere decizia anunțată', au mai declarat Von der Leyen și Borrell.

'În timp ce lumea continuă să lupte împotriva pandemiei de COVID-19, principala sarcină a fiecăruia este să salveze vieți și să atenueze această pandemie', au mai spus oficialii UE, amintind că Uniunea 'continuă să susțină OMS în această privință și a furnizat deja fonduri suplimentare'.

Președintele american Donald Trump a anunțat vineri că 'pune capăt relației' dintre țara sa și OMS, pe care o acuză de la începutul pandemiei că s-a arătat prea indulgentă față de China.

SUA, în mod tradițional principalul finanțator al OMS, 'vor redirecționa aceste fonduri spre alte nevoi de sănătate publică urgente și mondiale care le merită', a spus Trump în fața presei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
24
Ploaie ușoară
Umiditate:64 %
Vint:7,7 m/s
Wed
18
Thu
20
Fri
24
Sat
23
Sun
22

Curs oficial BNM 08 Iulie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.5304 -0.0256
USD 17.3188 0.0041
RON 4.0356 -0.0073
UAH 0.6434 0.0033
RUB 0.2408 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău